7 C
București
marți, martie 28, 2023

Fonduri Europene – Cluj: Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Nord-Vest, 1,43 miliarde euro pentru 6 județe românești – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comisia Europeană a aprobat cel de-al treilea program operațional regional al României, cel pentru Regiunea Nord-Vest, prin care vor fi investiți 1,43 miliarde de euro în cele 6 județe componente.

„Doar cele trei programe aprobate ieri și astăzi înseamnă 4 miliarde de euro pentru intervenții care să aducă performanță energetică, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională.

Comisia Europeană a aprobat cel de-al treilea program operațional regional al României, cel pentru Regiunea Nord-Vest, prin care vor fi investiți 1,43 miliarde de euro în cele 6 județe componente.

Județele Regiunii Nord-Vest sunt: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Programul Regional Nord-Vest va fi gestionat în calitate de autoritate de management de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, cu sediul central la Cluj-Napoca. ADR-urile sunt organizații controlate de comnsiliile județene și locale din regiunea respectivă.

În acest moment, trei Programe Regionale sunt aprobate de Executivul European, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit aviz pozitiv pentru PR Vest și PR Sud-Muntenia.

 „Doar cele trei programe aprobate ieri și astăzi înseamnă 4 miliarde de euro pentru intervenții care să aducă performanță energetică, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională. Obiectivul este ca până la sfârșitul anului anunțul că un nou Program a fost aprobat să fie unul recurent, pentru ca toate cele 16 să primească aviz pozitiv în 2022 și să urgentăm lansarea apelurilor de proiecte”, a spus ministrul fondurilor UE, Marcel Boloș.

Obiectivele asumate de PR Nord-Vest

Programul Regional Nord-Vest beneficiază de o alocare totală de 1.437.252.471 euro și susține, prin priorități de finanțare specifice:

  • Prioritatea 1 : O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice  –  valoare totală: 327.904.956 euro.

  • Prioritatea 2 : O regiune cu localități smart  –  valoare totală: 60.332.872 euro.

  • Prioritatea 3 : O regiune cu localități prietenoase cu mediul  –  valoare totală: 210.666.112 euro.

  • Prioritatea 4 : O regiune cu mobilitate urbană multimodală sustenabilă  –  valoare totală: 305.155.751 euro.

  • Prioritatea 5 : O regiune accesibilă  –  valoare totală: 184.978.708 euro.

  • Prioritatea 6 : O regiune educată  –  valoare totală: 77.386.100 euro.

  • Prioritatea 7 : O regiune atractivă  –  valoare totală: 210.363.134 euro.

  • Asistență tehnică  –  valoare totală: 60.464.838  euro

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!