26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Fonduri Europene – Comisia Europeană a trimis observațiile pe PNS pentru 19 state. România nu se află printre ele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Un număr de 19 state membre UE au primit primele evaluări partea Comisiei Europene în legătură cu Planurile strategice PAC.

Un purtător de cuvânt al CE a declarat pentru publicația Agriland că scrisorile de observație sunt transmise la acest moment statelor membre care și-au prezentat planurile strategice la timp, adică până pe 31 decembrie 2021.

Scrisorile de observație au fost programate pentru transmitere astăzi, joi – 31 martie, către: Austria, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria.

Un număr de 19 state membre UE au primit primele evaluări partea Comisiei Europene în legătură cu Planurile strategice PAC. Un purtător de cuvânt al CE a declarat pentru publicația Agriland că scrisorile de observație sunt transmise la acest moment statelor membre care și-au prezentat planurile strategice la timp, adică până pe 31 decembrie 2021.

Scrisorile de observație au fost programate pentru transmitere astăzi, joi – 31 martie, către: Austria, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și UngariaRomânia nu se află printre primele state care primesc prima evaluare a PNS. Motivul este acela că țara noastră nu s-a încadrat să trimită la timp programul, acesta fiind .

Observațiile sunt rezultatul unei evaluări care a implicat toate serviciile Comisiei Europene și care vizează:

– modul în care statele membre și-au identificat nevoile;
– argumentele pe care le-au folosit;
– intervențiile pe care intenționează să le implementeze;
– țintele pe care și le-au stabilit.

Executivul UE a indicat că va publica scrisorile de observație odată ce statele membre vor avea ocazia să le comenteze.

„Acum ne așteptăm ca statele membre în cauză să abordeze observațiile și să trimită o versiune revizuită a planurilor”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Comisia Europeană va continua să sprijine statele membre pe parcursul diferitelor etape până la aprobarea finală și lansarea noului PAC în ianuarie 2023, a adăugat reprezentantul Executivului UE.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că Executivul UE va ține cont de impactul invaziei ruse a Ucrainei asupra sectorului agroalimentar, în conformitate cu decizia sa privind securitatea alimentară, adoptată la 23 martie.

Departamentul Agriculturii, Alimentației și Marinei (DAFM) din Irlanda a transmis pentru Agriland că Executivul UE a indicat că va fi deschisă modificărilor pe care statele membre ar putea dori să le facă în planul strategic PAC pentru a spori rezistența sectorului.

Comisia Europeană „a încurajat statele membre să-și folosească planurile pentru a acorda prioritate investițiilor care reduc dependența de gaze și combustibil și de inputuri precum pesticidele și îngrășămintele”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!