3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Fonduri Europene – Comisia va investi peste 1 miliard EUR în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru o conectivitate inovatoare și sigură – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Îmbunătățirea infrastructurii de conectivitate a Europei va fi esențială pentru realizarea transformării digitale a Europei, astfel cum se subliniază în „Calea către deceniul digital”, precum și pentru asigurarea faptului că toate gospodăriile din UE dispun de conectivitate la nivel de gigabit și toate zonele populate sunt acoperite de tehnologia 5G până în 2030... Aceasta le va oferi europenilor acces la competențe digitale, va permite întreprinderilor să inoveze și va sprijini disponibilitatea unor aplicații fără precedent în domenii precum sănătatea...

Comisia a adoptat ieri primul program de lucru pentru componenta digitală a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE Digital), care definește domeniul de aplicare și obiectivele acțiunilor sprijinite de UE care sunt necesare pentru îmbunătățirea infrastructurilor de conectivitate digitală ale Europei în 3 ani. Aceste acțiuni vor primi o finanțare de peste 1 miliard EUR (2021-2023).

Prin stimularea investițiilor publice și private, MIE Digital va contribui la implementarea unor proiecte de conectivitate de interes comun pentru UE și la instalarea unei infrastructuri de înaltă performanță sigure, securizate și durabile, inclusiv a rețelelor la nivel de gigabit și 5G în întreaga UE. Îmbunătățirea infrastructurii de conectivitate a Europei va fi esențială pentru realizarea transformării digitale a Europei, astfel cum se subliniază în „Calea către deceniul digital”, precum și pentru asigurarea faptului că toate gospodăriile din UE dispun de conectivitate la nivel de gigabit și toate zonele populate sunt acoperite de tehnologia 5G până în 2030.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, a declarat: Investițiile în conectivitatea transfrontalieră vor continua să joace un rol esențial în transformarea Europei și în competitivitatea sa. Îmbunătățirea rețelelor și a infrastructurii va garanta cetățenilor și întreprinderilor din Europa posibilitatea de a avea acces la noi locuri de muncă, de a concura pe noi piețe și de a-și consolida operațiunile.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a adăugat: Conectivitatea sigură și rapidă este pilonul pe care vom construi deceniul digital al Europei. Aceasta le va oferi europenilor acces la competențe digitale, va permite întreprinderilor să inoveze și va sprijini disponibilitatea unor aplicații fără precedent în domenii precum sănătatea, educația și serviciile publice online.

Programul de finanțare al Mecanismului pentru interconectarea Europei va consolida, de asemenea, rețelele de conectivitate prin sprijinirea infrastructurilor magistrale noi sau prin îmbunătățirea celor existente în UE și cu țările terțe. Acest lucru este esențial pentru interconectarea capacităților digitale, cum ar fi tehnologia de tip cloud, datele și computing-ul, care se încadrează în ambiția UE de a rămâne suverană din punct de vedere digital.

Sursa: Comisia Europeană

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!