5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Fonduri Europene – Csilla Hegedüs, secretar de stat MIPE: Aproape tot PNRR va fi cheltuit de companii. Renegocierea nu este o opțiune. Când apar ghidurile pentru companii – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Csilla Hegedüs, Secretarul de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a anunțat la, PROFIT NEWS TV, când vor apărea ghidurile prin care companiile din România pot solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Suma totală pe care o vor putea accesa companiile prin PNRR este de 4 miliarde de euro. Comisia Europeană a virat joi 1,9 miliarde de euro în contul statului român, reprezentând prefinanțarea din împrumutul acordat României, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)...

Csilla Hegedüs, Secretarul de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a anunțat la, PROFIT NEWS TV, când vor apărea ghidurile prin care companiile din România pot solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Suma totală pe care o vor putea accesa companiile prin PNRR este de 4 miliarde de euro. 

„PNRR înseamnă investiții nu doar în școli, sănătate, împăduriri, stații de încărcare, ci înseamnă investiții și pentru firme. Vom avea dedicate niște linii de finanțare unde direct firmele pot să participe. Aproape tot PNRR va fi cheltuit de companii”, a explicat Csilla Hegedüs.

Potrivit secretarului de stat, ghidurile pentru companii vor fi puse în dezbatere publică până în luna martie, după care urmează lansarea acestora și semnarea contractelor.

„Dacă vrem să cheltuim 70% din PNRR toată lumea trebuie să se grăbească”, subliniază aceasta. Despre renegocierea PNRR-ului, secretarul se stat a spus că „nu este o opțiune”, și chiar dacă se vor renegocia anumite ținte, schimbările se vor face în așa fel încât să nu se blocheze tot PNRR-ul. „Indiferent de zvonuri renegocierea PNRR nu este o opțiune. Dacă de-a lungul implementării PNRR Comisia Europeană împreună cu Guvernul României va vedea că anumite ținte nu pot fi îndeplinite din motive obiective, atunci se poate trece la renegocierea acelor jaloane și ținte. Dar PNRR în ansamblul lui nu va fi renegociat. Dacă anumite jaloane și ținte va trebui să le schimbăm atunci o vom face în așa manieră încât să nu blocăm tot PNRR”, a mai spus Csilla Hegedüs.

România a absorbit anul trecut 6,1 miliarde de euro, din care 873 de milioane de euro doar în luna decembrie. „Suma pe care am absorbit-o în 2021 a fost exact ca cea din 2020”, afirmă secretarul de stat al MIPE.

Comisia Europeană a virat joi 1,9 miliarde de euro în contul statului român, reprezentând prefinanțarea din împrumutul acordat României, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce au fost atinse țintele și jaloanele din trimestrul IV 2021. 

Suma reprezintă 13% din valoarea totală a împrumutului și vine în completarea primei tranșe a prefinanțării, pe componenta de grant, plătită de către Comisia Europeană la data de 2 decembrie 2021, în valoare de 1,85 miliarde euro. Astfel, până la acest moment, o sumă totală de 3,79 miliarde euro a fost acordată României, de la momentul aprobării și demarării implementării PNRR, la 3 noiembrie 2021.

Mai multe detalii aici

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!