0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Fonduri Europene – Dan Motreanu anunță un vot important pentru viitorul banilor europeni alocați fermierilor români – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European a aprobat un proiect de aviz referitor la programul REPowerEU, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Astfel, conform votului de astăzi, joi – 6 octombrie, din Parlamentul European, partea de granturi din Mecanismul UE de Redresare și Reziliență (MRR) va fi majorată cu 20 miliarde de euro, bani proveniți din Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii EU ETS.

”În plus, Comisia Europeană a propus ca orice stat membru să aibă posibilitatea de a transfera pe bază voluntară către capitolul REPowerEU din PNRR până la 12,5 % din alocarea din fondurile de coeziune și până la 12,5 % din alocarea din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală – FEADR”...

Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European a aprobat un proiect de aviz referitor la programul REPowerEU, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

REPowerEU va reprezenta un nou capitol în Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR), cu scopul de a consolida autonomia energetică a statelor membre prin diversificarea surselor de aprovizionare cu energie și prin sporirea independenței și securității aprovizionării cu energie.

Astfel, conform votului de astăzi, joi – 6 octombrie, din Parlamentul European, partea de granturi din Mecanismul UE de Redresare și Reziliență (MRR) va fi majorată cu 20 miliarde de euro, bani proveniți din Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii EU ETS. României îi vor reveni aproximativ 1,4 miliarde de euro conform negocierilor în curs – sub formă de sprijin financiar nerambursabil. Statele membre vor avea de asemenea posibilitatea de a accesa finanțare din cele 225 miliarde de euro rămase în partea de împrumuturi a MRR.

”În plus, Comisia Europeană a propus ca orice stat membru să aibă posibilitatea de a transfera pe bază voluntară către capitolul REPowerEU din PNRR până la 12,5 % din alocarea din fondurile de coeziune și până la 12,5 % din alocarea din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală – FEADR”, a anunțat Dan Motreanu.

Europarlamentarul român menționează că s-a abținut la votul pentru aceste propuneri, considerând ca noile crize cu care se confruntă UE necesită noi surse de finanțare si nu relocarea finanțării din politica agricolă – atât necesară pentru dezvoltarea zonelor rurale.

”Prin Capitolul REPowerEU din PNRR, România va putea finanța investiții în: îmbunătățirea infrastructurii și a instalațiilor energetice, eficiența energetică a clădirilor, creșterea producției de energie din surse regenerabile, transportul cu emisii zero și a infrastructurii aferente, dar și măsuri pentru combaterea sărăciei energetice prin finanțarea unor scheme de ajutor pentru categoriile defavorizate”, a precizat Motreanu.

Conform avizului aprobat de Comisia REGI, se va putea aplica o rată de cofinanțare de 100 % pentru cheltuielile pentru „REPowerEU” și pentru sprijinului acordat gospodăriilor vulnerabile și microîntreprinderilor și IMM-urilor începând cu 1 februarie 2022 pentru una sau mai multe axe prioritare din cadrul unui program sprijinit de FEDR, FSE+ sau din Fondul de coeziune.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!