-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Fonduri Europene – Erasmus+: aproape 3,9 miliarde de euro în 2022 pentru mobilitate și cooperare în domeniile educației, formării, tineretului și sportului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Erasmus a fost o experiență de neuitat timp de mulți ani, iar anul 2022 va fi cu siguranță și mai memorabil! Cu ajutorul acestui nou an Erasmus, sperăm ca experiența să devină mai incluzivă și mai cuprinzătoare... Tot în 2022 vom sărbători și Anul European al Tineretului, iar Erasmus+ va juca un rol central.” Programul va continua să îi sprijine pe tineri și să îi încurajeze să participe la viața democratică.

Comisia a lansat săptămâna aceasta cererile de propuneri în cadrul cererii Erasmus+ pentru 2022, în urma adoptării programului anual de lucru pentru 2022. Cu un buget majorat de aproape 3,9 miliarde EUR pentru anul următor, Erasmus+ va continua să ofere oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicii, schimburi de personal și proiecte de cooperare transfrontalieră în diferite domenii ale educației și formării, tineretului și sportului. Pe lângă cererea generală, programul anual de lucru include și alte acțiuni care urmează să fie lansate separat, cum ar fi inițiativa privind universitățile europene.

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: „Lansarea noilor cereri de propuneri Erasmus+ 2022 au un ecou deosebit. Anul 2022 va marca cea de a 35-a aniversare a programului, fiind totodată și anul dedicat tineretului. Erasmus a fost o experiență de neuitat timp de mulți ani, iar anul 2022 va fi cu siguranță și mai memorabil! Cu ajutorul acestui nou an Erasmus, sperăm ca experiența să devină mai incluzivă și mai cuprinzătoare, astfel încât tinerii să poată învăța și călători după multe luni dificile.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Anul viitor, Erasmus+ va sărbători 35 ani de succese în a oferi persoanelor oportunități de a studia, învăța și dobândi experiențe formative în străinătate. Toți participanții sunt de părere că programul este o experiență care le-a schimbat viața, le-a marcat parcursurile personale și profesionale și le-a lăsat amintiri de durată cu privire la ceea ce înseamnă să trăiești în Uniunea Europeană. Dorim să oferim unui număr mai mare de persoane oportunitatea de a participa și beneficia de avantajele oferite de programul Erasmus+. Tot în 2022 vom sărbători și Anul European al Tineretului, iar Erasmus+ va juca un rol central.”

Programul va continua să îi sprijine pe tineri și să îi încurajeze să participe la viața democratică, contribuind în mod semnificativ la obiectivele Anului european al tineretului 2022, care a fost anunțat în discursul privind starea Uniunii din septembrie 2021. Activitățile de bază, și anume mobilitatea și cooperarea, vor fi de asemenea consolidate în 2022.

Principalele noutăți introduse în cererile de propuneri lansate astăzi sunt:

  • Proiecte orientate spre viitor: Noile proiecte la scară largă vor sprijini o educație digitală de înaltă calitate și incluzivă și adaptarea sistemelor de educație și formare la tranziția verde. Aceste proiecte ambițioase vor beneficia de un buget mai mare și se vor derula pe o perioadă de cel puțin trei ani. Scopul lor este de a implica un mix de organizații publice și private. Obiectivul general este de a obține rezultate inovatoare, capabile să producă un impact asupra educației la scară europeană.
  • Mai multe schimburi cu țările terțe: Datorită fondurilor provenite de la instrumentele externe ale UE, țările terțe vor avea posibilitatea de a participa la proiecte și schimburi specifice, în special în domeniul educației și formării profesionale și al sportului.
  • Un DiscoverEU mai incluziv: DiscoverEU le oferă tinerilor în vârstă de 18 ani posibilitatea de a călători prin Europa. În fiecare an au loc două runde de candidaturi pentru a distribui permise de călătorie gratuite. Începând din 2022, vor fi organizate runde specifice pentru organizații, pentru a ajuta și mai mulți tineri cu oportunități reduse să participe la DiscoverEU. Aceștia vor beneficia de un sprijin și de o finanțare mai bine orientate.
  • Crearea unei mai mari aproprieri între UE și școli: Dobândirea de cunoștințe despre obiectivele și funcționarea Uniunii Europene este o parte importantă a promovării cetățeniei active și a valorilor comune ale libertății, toleranței și nediscriminării. Acțiunile Jean Monnet, care promovează educația în UE, vor fi puse la dispoziția școlilor și elevilor de toate vârstele, atât în învățământul general, cât și în cel profesional, cu diverse activități, inclusiv vizite de studiu.
  • O finanțarea mai simplă a proiectelor de cooperare Erasmus+ introduce posibilitatea ca beneficiarii proiectelor din cadrul parteneriatelor de cooperare să solicite o sumă forfetară pentru implementarea proiectelor lor. Acest fapt reduce în mare măsură sarcina administrativă la depunerea cererii, în cursul gestionării proiectului și la îndeplinirea sarcinilor de raportare.

Orice organism public sau privat activ în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare, cu ajutorul agențiilor naționale Erasmus+ cu sedii în toate statele membre ale UE și în țările terțe asociate programului, precum și cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură.

Detaliile privind acțiunile specifice și termenele de depunere a cererilor aferente sunt disponibile în documentele publicate pe site-ul dedicat.

Sursa: Comisia Europeana

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!