4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Fonduri Europene – Fonduri UE 2022: Mai sunt 18 milioane EUR disponibili pentru fermieri – utilaje de recoltare și pepiniere pomicole – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fermierii din România mai au la dispoziție fonduri nerambursabile de circa 18 milioane de euro în total, pentru investiții în înființarea sau modernizarea pepinierelor pomicole și achiziția de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole, a anunțat...

Separat, până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor în cadrul submăsurii 17.1. Reamintim că înscrierile la Submăsura 4.1a - „Investiții în exploatații pomicole” au început pe 9 septembrie 2022, la un buget de 48 de milioane de euro, pe 3 componente.

Fermierii din România mai au la dispoziție fonduri nerambursabile de circa 18 milioane de euro în total, pentru investiții în înființarea sau modernizarea pepinierelor pomicole și achiziția de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole, a anunțat, vineri, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Înscrierile la cele 2 finanțări mai sunt deschise pe site-ul AFIR, în cadrul Submăsurii 4.1a din PNDR, până pe data de 12 decembrie 2022, ora 14.00, sau se pot închide și mai repede dacă se epuizează bugetul.

Din finanțarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate fonduri pe 2 componente:

  • până la 300.000 de euro/ proiect, în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, pentru utilaje de recoltare (achiziții simple),
  • până la 1.500.000 de euro/ proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile, pentru înființarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor.

Descarcă de AICI Ghidul solicitantului, cererea de finanțare și alte anexe aferente.

Separat, până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor în cadrul submăsurii 17.1.

Reamintim că înscrierile la Submăsura 4.1a – „Investiții în exploatații pomicole” au început pe 9 septembrie 2022, la un buget de 48 de milioane de euro, pe 3 componente. Fermierii au depus online 65 de solicitări de finanțare în valoare de 47,6 milioane de euro (47.616.514 euro) pentru componenta 1 – de înființare, extindere sau modernizarea plantației pomicole.

Alocarea pentru această componentă a submăsurii a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene fiind epuizate.

–-

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!