19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Fonduri Europene – Fonduri UE 2022: Se anunță noi finanțări pentru turism, energie, dezvoltare, prin PNRR – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Într-o postare pe Facebook, el a precizat că în anul 2022 MIPE va face două cereri de plată la Comisia Europeană pentru a primi fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență: prima în luna mai, iar a doua în luna octombrie...

Pentru jaloanele alocate primului trimestru din 2022 vom face cerere de plată în luna octombrie, astfel încât nu este periclitat de niciun fel virarea sumelor din PNRR.

De la decizia de implementare a Comisiei privind PNRR, în noiembrie 2021, și până astăzi, Comisa Europeană a dovedit că ne este partener și beneficiem de susținere, însă România are rolul de a realiza ceea ce ne-am propus și toți cei implicați trebuie să-și îndeplinească sarcinile”.

„În scurt timp vor fi lansate mai multe apeluri de finanțare prin PNRR, pe energie, dezvoltare, dar și turism”, a anunțat, vineri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Într-o postare pe Facebook, el a precizat că în anul 2022 MIPE va face două cereri de plată la Comisia Europeană pentru a primi fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență: prima în luna mai, iar a doua în luna octombrie.

  • „Planul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR) este programul prin care vom rezolva probleme inclusiv de funcționare a statului, dar este și un program cu termene foarte scurte pentru atingerea jaloanelor. La 31 martie, România a avut de îndeplinit 24 de jaloane. Sunt măsuri importante luate în această perioadă la nivelul tuturor ministerelor, cu impact major în viața oamenilor. În scurt timp vor fi lansate mai multe apeluri de finanțare prin PNRR, pe energie, dezvoltare, dar și turism.
  • Am avut în această săptămână întâlniri zilnice cu ministerele coordonatoare de reformă și reprezentanți ai Comisiei Europene, în urma cărora am clarificat mai multe aspecte la jaloanele importante referitoare la reforma pensiilor, cloud-ul guvernamentale, energie și sănătate. Pentru jaloanele alocate primului trimestru din 2022 vom face cerere de plată în luna octombrie, astfel încât nu este periclitat de niciun fel virarea sumelor din PNRR. Mai mult, în luna mai vom face prima cerere, aferentă jaloanelor din decembrie 2021. De la decizia de implementare a Comisiei privind PNRR, în noiembrie 2021, și până astăzi, Comisa Europeană a dovedit că ne este partener și beneficiem de susținere, însă România are rolul de a realiza ceea ce ne-am propus și toți cei implicați trebuie să-și îndeplinească sarcinile”.

Afirmația lui Vîlceanu confirmă informațiile StartupCafe.ro, privind cele două cereri de plată din 2022:

  • prima cerere de plată, de 2,6 miliarde de euro, în luna mai 2022, cu aproximație. Pentru ca aceasta să fie acceptată de Comisia Europeană e nevoie ca România să aibă îndeplinite 14 jaloane și ținte asumate prin PNRR.
  • a doua cerere de plată, de 3,1 miliarde de euro, undeva în luna noiembrie 2022 (sau octombrie, după cum spune Vîlceanu acum). Pentru aceasta Româna ar trebui să ajungă la 24 de jaloane și ținte îndeplinite.

Pentru fiecare cerere de plată, Comisia Europeană are un termen de 2 luni pentru analiză și aprobare, iar apoi Consiliul UE mai are la dispoziție încă o lună pentru adoptarea deciziei de plată.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!