16.9 C
București
luni, martie 20, 2023

Fonduri Europene – Fonduri UE: Fermierii români au primit 1,86 miliarde EUR pentru 66.709 investiții contractate la AFIR, în perioada 2015-2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În perioada 2015 – 2022, fermierii români au depus la agenția AFIR 77.721 de solicitări de finanțare în valoare totală de 5,6 miliarde de euro, pentru investiții în exploatații agricole și pomicole, în ferme mici și de mari dimensiuni, pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru dezvoltarea formelor asociative, precum și pentru decontarea primelor de asigurare, potrivit datelor oficiale transmise vineri publicației StartupCafe.ro. În urma acestor cereri de bani europeni și de la bugetul de stat, au fost contractate 66.709 de investiții, iar valoarea totală a proiectelor ajunge la 2,6 miliarde de euro, în perioada 2015-2022.

Până în acest moment fermierii au primit 1,86 miliarde de euro pentru decontarea investițiilor realizate, în cadrul programelor derulate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), cu bani UE prin FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală...

În perioada 2015 – 2022, fermierii români au depus la agenția AFIR 77.721 de solicitări de finanțare în valoare totală de 5,6 miliarde de euro, pentru investiții în exploatații agricole și pomicole, în ferme mici și de mari dimensiuni, pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru dezvoltarea formelor asociative, precum și pentru decontarea primelor de asigurare, potrivit datelor oficiale transmise vineri publicației StartupCafe.ro.

În urma acestor cereri de bani europeni și de la bugetul de stat, au fost contractate 66.709 de investiții, iar valoarea totală a proiectelor ajunge la 2,6 miliarde de euro, în perioada 2015-2022. Până în acest moment fermierii au primit 1,86 miliarde de euro pentru decontarea investițiilor realizate, în cadrul programelor derulate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), cu bani UE prin FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Au fost sprijiniți financiar fermierii care derulează în România proiecte de investiții în agricultură pentru modernizarea exploatațiilor agricole, pentru tehnologizarea unităților de procesare, pentru dezvoltarea exploatațiilor pomicole și mai ales pentru susținerea tinerilor fermieri să devină șefi de exploatație.

657.576 de hectare reprezintă suprafața exploatațiilor agricole finanțate prin intermediul submăsurilor gestionate de AFIR.

Situația pe tipuri de submăsuri gestionate de AFIR:  

  • 20.124 de tineri fermieri au primit sprijin european prin intermediul submăsurilor (sM) agricole din PNDR astfel: 13.924 de tineri fermieri sprijiniți prin sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, iar prin sM 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici au primit finanțare alți 4.718 de tineri.
  • Prin sM 4.1 Investiții în exploatații agricole au fost finanțați 785 de tineri fermieri, iar prin sM 4.1a Investiții în exploatații pomicole au primit fonduri 68 de tineri pomicultori. Menționăm că din totalul tinerilor fermieri, 4.132 de tineri fermieri sunt din zona montană.
  • Cu ajutorul fondurilor europene disponibile fermierilor în cadrul submăsurii 4.1, s-au înființat 1.821 de ferme pentru culturi de câmp, 509 ferme pomicole, 126 de ferme pentru creșterea bovinelor de lapte, 153 de ferme mixte, 113 ferme pentru bovine de carne, 83 de ferme horticole, 68 de ferme de păsări, 51 de ferme porcine, 16 ferme de ovine și caprine și 7 ferme apicole.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!