12.6 C
București
joi, martie 23, 2023

Fonduri Europene – Fondurile europene pentru digitalizarea IMM: Discuții bancheri-minister pentru sprijinirea viitorilor aplicanți – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au discutat cu reprezentanții băncilor de pe piața românească despre sprijinirea firmelor în accesarea fondurilor europene de până la 100.000 de euro fiecare din cadrul Programului pentru digitalizarea IMM...

„Sprijinirea IMM-urilor în accesarea fondurilor pentru digitalizare a fost principala temă de discuție între reprezentanții Asociației Băncilor din România și cei ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în cursul întâlnirii de lucru de astăzi la care au participat ministrul Marcel Boloș și secretarul de stat Csilla Hegedus” - a precizat MIPE...

Cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au discutat cu reprezentanții băncilor de pe piața românească despre sprijinirea firmelor în accesarea fondurilor europene de până la 100.000 de euro fiecare din cadrul  Programului pentru digitalizarea IMM, care urmează în anul 2023.  

„Sprijinirea IMM-urilor în accesarea fondurilor pentru digitalizare a fost principala temă de discuție între reprezentanții Asociației Băncilor din România și cei ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în cursul întâlnirii de lucru de astăzi la care au participat ministrul Marcel Boloș și secretarul de stat Csilla Hegedus” – a precizat MIPE, într-un comunicat tranmis StartupCafe.ro.

În cadrul acestui apel, valoarea ajutorului de minimis reprezintă 90% din totalul cheltuielilor eligibile, diferența reprezentând cofinanțare ce trebuie asigurată din surse proprii – a menționat MIPE.

Apelul pentru digitalizarea IMM-urilor finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență urmează să se deschidă pentru înscrieri în perioada 1 februarie – 30 martie 2023, conform calendarului anunțat de MIPE.

Apelul destinat IMM-urilor non-IT beneficiază de o alocare de 347,5 milioane euro și este un apel competitiv.

Microîntreprinderile și firmele mici și milocii vor putea obține granturi de câte 20.000 – 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale cum ar fi achizițiile de hardware TIC, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor/licențelor software, inclusiv soluțiile de automatizare a proceselor robotizate și a fluxurilor tehnologice, achiziționarea de tehnologii blockchain, achiziționarea de sisteme de inteligență artificială, învățarea automată, realitatea augmentată, realitatea virtuală, achiziționarea unui site de prezentare, achiziționarea de servicii de cloud și de internet al obiectelor, formarea personalului cu ajutorul echipamentelor IT, consiliere/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

„Apelul pe care urmează să îl deschidem pentru digitalizarea IMM-urilor va sprijini mediul de afaceri din România să devină mai competitiv și să se adapteze la realitățile digitale ale economiei de astăzi. Este un apel de proiecte care finanțează o arie mai largă de activități și nu se limitează la achiziția de echipament, ci vizează digitalizarea și automatizarea proceselor. Invităm sectorul bancar să se implice în facilitarea accesului la banii europeni dedicați IMM-urilor prin PNRR, așa cum s‑a întâmplat în cazul altor programe care susțin competitivitatea mediului de business din România”, a spus ministrul Boloș.

 Discuțiile cu reprezentanții sectorului bancar vor continua, în perioada următoare, în paralel cu derularea calendarului pentru apelul de proiecte destinat digitalizării

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!