33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Fonduri Europene – Ghidul final la Măsura 1-2022 în Monitorul Oficial: PFA, II, IF care aplică la microgranturi prin consultant au nevoie de împuternicire notarială – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministerul Agriculturii (MADR) a publicat în Monitorul Oficial ghidul solicitantului pentru Măsura 1-microgranturi de câte 5.000 EUR în sectorul agro-alimentar, fiind astfel reconfirmată condiția care îi obtrucționează pe unii solicitanți să aplice prin intermediului unui consultant.

134/2022 privind aprobarea Ghidului solicitantului pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar“ poate fi depusă și ulterior completării formularelor de înscriere în sistemul informatic IMM RECOVER, dar nu mai târziu de încheierea contractului de acordare a ajutorului de stat.

Vorbim despre Măsura 1 a schemei de finanțare 4.1.2-POC, prin care se acordă microgranturi de 5.000 de euro fermierilor și antreprenorilor din sectorul agro-alimentar, linie de finanțare ce se derulează prin Ministerul Agriculturii și agenția sa de plăți...

Ministerul Agriculturii (MADR) a publicat în Monitorul Oficial ghidul solicitantului pentru Măsura 1-microgranturi de câte 5.000 EUR în sectorul agro-alimentar, fiind astfel reconfirmată condiția care îi obtrucționează pe unii solicitanți să aplice prin intermediului unui consultant.

Vorbim despre Măsura 1 a schemei de finanțare 4.1.2-POC, prin care se acordă microgranturi de 5.000 de euro fermierilor și antreprenorilor din sectorul agro-alimentar, linie de finanțare ce se derulează prin Ministerul Agriculturii și agenția sa de plăți, APIA. Ghidul a fost aprobat prin ordinul ministrului Agriculturii 134/2022.

În ghidul solicitantului, publicat deja în Monitorul Oficial, final a fost „bătută în cuie” o prevedere care i-a înfuriat pe mulți consultanți.

„În cazul în care etapele măsurii (înscriere, clarificare, semnare contract, depunere documente raport de progres, încărcare documente cheltuieli) se realizează prin împuternicit atunci (…) pentru persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale (PFA/II/IF) se va depune împuternicire notarială în care se specifică mandatul pentru reprezentare”.

Practic, PFA, II și IF își pot depune și singuri cererea de finanțare (ce semnătură electroică), fără impedinente. Dacă însă vor să apeleze la un consultant să facă el procedurile pentru finanțare, atunci oamenii au nevoie să se ducă și la notar să le facă împuternicire notarială consultanților.

În schimb, microîntrerinderile și firmele mici și mijlocii organizate ca SC, SA sau SRL pot să  apeleze la serviciile unui consultant de finanțări, dar nu au nevoie de împuternicire notarială. Acestea vor depune doar un mandat de reprezentare obișnuit semnat de către administrator olograf si electronic de împuternicit (consultant). Mandatul de reprezentare este un formular care se găsește sub forma anexei 7 la ghid.

În rest, antreprenorii și fermierii care se ocupă singuri de procesul de finanțare nerabursabilă nu au nevoie de nicio împuternicire notarială sau mandat de reprezentare.

Reamintim că sesiunea de înscrieri propriu-zise la Măsura 1 – microgranturi de 5000 euro pentru sectorul agro-alimentar este programată pentru vineri, 27 mai 2022, ora 10.00, pe platforma de granturi IMM Recover.

Descarcă de AICI Ghidul solicitantului pentru Măsura 1-microgranturi de 5000 euro, publicat în Monitorul Oficial.

Descarcă de AICI OUG 61/2022.

Ghidul cu anexele, pe pagina APIA.

Pentru informații suplimentare/clarificări puteți să transmiteți solicitări de suport la adresa de e-mail: suport.oug61micro@apia.org.ro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!