1.6 C
București
vineri, ianuarie 17, 2025

Fonduri Europene – Granturi IMM de câte 50.000-200.000 și 300.000-3 milioane EUR în județele din sudul României: proiectele de ghid consolidate – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a publicat vineri, 1 septembrie 2023, variantele consolidate de ghiduri ale solicitantului cu grilele de evaluare pentru granturile IMM de câte 50.000-200.000 de euro și 300.000-3 milioane de euro, dar nu poate încă să deschidă apelurile de proiecte pentru firmele din cele 7 județe ale Regiunii Sud-Muntenia.

Vorbim despre fonduri europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 191 milioane EUR, din Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM), în cele 7 județe ale regiunii: Am mai scris pe StartupCafe.ro despre aceste finanțări, în februarie 2023, când a fost publicată prima variantă a proiectelor de ghid.

Ghidurile consolidate, inclusiv grilele de evaluare (anexa 5), pot fi descărcate de mai jos: PRSM/ID/1/1/1.3/A - Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din regiunea Sud-Muntenia.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a publicat vineri, 1 septembrie 2023, variantele consolidate de ghiduri ale solicitantului cu grilele de evaluare pentru granturile IMM de câte 50.000-200.000 de euro și 300.000-3 milioane de euro, dar nu poate încă să deschidă apelurile de proiecte pentru firmele din cele 7 județe ale Regiunii Sud-Muntenia.

Vorbim despre fonduri europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 191 milioane EUR, din Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM), în cele 7 județe ale regiunii:

  • Argeș,
  • Călărași,
  • Dâmbovița,
  • Giurgiu,
  • Ialomița,
  • Prahova,
  • Teleorman.

Am mai scris pe StartupCafe.ro despre aceste finanțări, în februarie 2023, când a fost publicată prima variantă a proiectelor de ghid.

Vineri, 1 septembrie 2023, în urma consultării publice, s-a publicat varianta consolidată a proiectelor de ghid, redactate în luna iulie, de fapt.

Ghidurile consolidate, inclusiv grilele de evaluare (anexa 5), pot fi descărcate de mai jos:

  1. PRSM/ID/1/1/1.3/A – Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din regiunea Sud-Muntenia. La ajutoarele de minimis de câte 50.000-200.000 de euro pentru firmele micro și mici a fost extinsă lista codurilor CAEN eligibile de la 184 la 230 de domenii CAEN. Intensitatea sprijinului rămâne 90% din cheltuielile eligibile. Bugetul apelului este de 47 milioane EUR.
  2. PRSM/ID/1/1/1.3/B – Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia. La ajutoarele-umbrelă (de minimis și de stat) de câte 300.000-3 milioane de euro, microîntreprinderile vor avea intensitate pe partea de ajutor regional de stat de 75% în toate județele regiunii. Firmele mici vor beneficia de intensitate de 70-75%, iar firmele mijlocii de 60-75% în funcție de județ. La partea de ajutor de minimis intenistatea sprijinului este de 100% din cheltuielile eligibile. Și aici a fost extinsă lista codurilor CAEN eligibile de la 184 la 230 de domenii CAEN. Bugetul apelului este de 144 milioane EUR.

Acum, ADR Sud-Muntenia spune că, deocamdată, nu poate lansa oficial cele 2 apeluri de proiecte, pentru că „nu are asigurate resursele necesare pentru evaluarea și selecția cererilor de finanțare”.

Printre altele, e nevoie de „evaluatori disponibili sau care vor fi disponibili la data și/sau pe parcursul etapelor de evaluare și selecție” precum și de „resursele financiare necesare”.

După ce va decide ghidurile finale, ARD Sud-Muntenia va anunța perioada depunerii proiectelor în sistemul MySMIS2021. Până atunci, potențialii aplicanți pot începe sau avansa cu pregătirea proiectelor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!