-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Fonduri Europene – .lumen, startup-ul ce realizează ochelari pentru nevăzători, peste 9 mil. de euro de la UE – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Startup-ul .lumen care realizează un dispozitiv ce ajută persoanele nevăzătoare a fost selectat de UE pentru o finanțare de peste 9 milioane de euro în cadrul European Innovation Council Accelerator... Acceleratorul EIC este unul dintre cele mai competitive programe de finanțare la nivel european, unde rata de succes e de 8.1%, iar primele 3 locuri în atragerea de finanțare sunt ocupate de Franța... .lumen vine cu o soluţie tehnologică scalabilă şi cu disponibilitate crescută care reproduce principalele caracteristici ale unui câine ghid, folosind tehnologii avansate de inteligență artificială și robotică într-o pereche de ochelari... ... Conform datelor publicate de European Innovation Council, .lumen este singura companie din România și a primit o finanțare de 9,4 milioane de euro.

Startup-ul .lumen care realizează un dispozitiv ce ajută persoanele nevăzătoare a fost selectat de UE pentru o finanțare de peste 9 milioane de euro în cadrul European Innovation Council Accelerator.

99 de companii au fost selectate în cadrul acceleratorului și vor primi un total de 627 de milioane de euro pentru a aduce tehnologiile lor pe piață. Firmele au putut primi granturi de până la 17,5 milioane de euro sau investiții de tip equity.

Acceleratorul EIC este unul dintre cele mai competitive programe de finanțare la nivel european, unde rata de succes e de 8.1%, iar primele 3 locuri în atragerea de finanțare sunt ocupate de Franța, Germania și Israel, țări cu tradiție în zona de inovare și dezvoltare tehnologică.

Companiile au fost selectate după un proces riguros, conform normelor Horizon Europe. .lumen dezvoltă ochelari pentru persoanele nevăzătoare prin care aceștia pot înțelege mai bine mediul înconjurător și impulsurile primite.

.lumen vine cu o soluţie tehnologică scalabilă şi cu disponibilitate crescută care reproduce principalele caracteristici ale unui câine ghid, folosind tehnologii avansate de inteligență artificială și robotică într-o pereche de ochelari.

Conform datelor publicate de European Innovation Council, .lumen este singura companie din România și a primit o finanțare de 9,4 milioane de euro. Au mai fost selectate companii din alte 20 de țări pe lângî România. Poți vedea mai multe detalii aici.

Cu ajutorul acestor fonduri și cu rundele de investiție ridicate recent, .lumen este pe o traiectorie înspre a lansa produsul pe piață și a se extinde internațional. Pentru a accesa aceste fonduri, .lumen a lucrat cu firma internațională de consultanță CIVITTA.

„Acesta este un rezultat în primul rând al întregii echipe .lumen, al colaborării noastre cu CIVITTA, dar și al României. Am dovedit încă o dată cum creativitatea românească, ajutată de multă ambiție și altruism, poate să fie recunoscută la cel mai înalt nivel inernational. Aceste fonduri dovedesc că România poate, și că România merită.”, spune Cornel Amariei, CEO și Co-fondator .lumen

Mai multe detalii aici

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!