3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Fonduri Europene – Măsura 4.1.1., în Monitorul Oficial: Fonduri europene de max. 1 milion euro pentru firme, primul venit-primul servit, aplicare în MySMIS – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Potrivit schemei oficiale, au fost păstrate prevederile inițiale din propunerea de Ghid al solicitantului care fusese scoasă în consultare publică, fiind ignorate o serie de solicitări ale partenerilor sociali: Suma maximă care poate fi solicitată este de 1 milion de euro... ; ; ; Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat, luni, în Monitorul Oficial, Schema de ajutor de stat privind Măsura 4.1.1., prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea accesa fonduri nerambutrsabile de până la 1 milion de euro fiecare, pentru investiții în activități productive, nefiind incluse o serie întregă de cerințe ridicate în consultarea publică... În mod normal și această prevedere ar trebui modificată, prin prelungirea teremenului de contractare, pentru că până atunci ar trebui efectuate o serie de proceduri legale: lansarea ghidului solicitantului, scrierea proiectelor de către solicitanți, deschiderea apelului de proiecte, depunerea, evaluarea și selecția.Grila de punctaj a rămas cu prevederea prin care firmele care au înregistrat o scăderea cifrei de afaceri la 31.12.2020 față de 31.12.2019 mai mică de 5% să fie respinse din start..

;
;
;

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat, luni, în Monitorul Oficial, Schema de ajutor de stat privind Măsura 4.1.1., prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea accesa fonduri nerambutrsabile de până la 1 milion de euro fiecare, pentru investiții în activități productive, nefiind incluse o serie întregă de cerințe ridicate în consultarea publică.

Schema de ajutor de stat „Spriijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19 — investiții productive” este aprobată prin ordinul de ministru Nr. 1.290 din 16 noiembrie 2021, dar publicat pe 22 noiembrie. Documentul este semnat de secretarul de stat MIPE Csilla Hegedüs în locul ministrului interimar, premierul demis, Florin Cîțu.

Potrivit schemei oficiale, au fost păstrate prevederile inițiale din propunerea de Ghid al solicitantului care fusese scoasă în consultare publică, fiind ignorate o serie de solicitări ale partenerilor sociali:

  • Suma maximă care poate fi solicitată este de 1 milion de euro, fără pragul minim de 50.000 de euro pe care și MIPE a spus că o să-l introducă.
  • Acordarea finanțării se va face în ordinea depunerii proiectelor pentru proiectele care întrunesc un punctaj de minimum 70 de puncte până la epuizarea bugetului prevăzut. Practic, rămâne principiul primul venit-primul servit.
  • Aplicanții vor depune proiectele direct în sistemul electronic MySMIS-2014 (NU în sistemul de granturi IMM șestinat de Ministerul Economiei și STS, așa cum ceruseră o serie de parteneri).
  • În documentul oficial se prevede că „Schema se aplică până la data de 31 decembrie 2021. În condițiile în care Cadrul temporar se va prelungi până la 30 iunie 2022, perioada de aplicare a schemei va fi extinsă în consecință”. Între timp, pe 18 noiembrie, Comisia Europeană a prelungit cadrul temporar COVID-19 până la 30 iunie 2022, dar în schemă s-a păstrat o prevedere potrivit căreia „contractele de finanțare se vor semna până la data de 31 decembrie 2021”. În mod normal și această prevedere ar trebui modificată, prin prelungirea teremenului de contractare, pentru că până atunci ar trebui efectuate o serie de proceduri legale: lansarea ghidului solicitantului, scrierea proiectelor de către solicitanți, deschiderea apelului de proiecte, depunerea, evaluarea și selecția.
  • Grila de punctaj a rămas cu prevederea prin care firmele care au înregistrat o scăderea cifrei de afaceri la 31.12.2020 față de 31.12.2019  mai mică de 5% să fie respinse din start.

Mai multe detalii aici


;
;
;

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!