19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Fonduri Europene – Ministrul Câciu: protecția puterii de cumpărare – finanțată cu bani europeni nefolosiți – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Noile măsuri avute în vedere de Guvern, pentru protecția puterii de cumpărare a cetățenilor, vor fi finanțate cu fondurile europene nefolosite în exerciţiul financiar 2014-2020, în proporție de „minimum 70 – 80%”, potrivit ministrului Finanțelor.

„Avem la dispoziţie fonduri europene din exerciţiul financiar 2014-2020 care încă sunt nefolosite.

Minimum 70-80% din măsuri ar trebui susţinute din fonduri europene”, a spus Adrian Câciu.

Noile măsuri avute în vedere de Guvern, pentru protecția puterii de cumpărare a cetățenilor, vor fi finanțate cu fondurile europene nefolosite în exerciţiul financiar 2014-2020, în proporție de „minimum 70 – 80%”, potrivit ministrului Finanțelor.

„Avem la dispoziţie fonduri europene din exerciţiul financiar 2014-2020 care încă sunt nefolosite. (…) Am obţinut această flexibilizare (de la Comisia Europeană), fără a fi necesară o întreagă birocraţie. Minimum 70-80% din măsuri ar trebui susţinute din fonduri europene”, a spus Adrian Câciu.

În afară de măsurile care au vizat prețurile la energie, deja luate, ministrul Finanțelor a anunțat „un pachet de măsuri care să vină şi să susţină costurile suplimentare create de creşterea unor preţuri precum cele de la combustibili şi la alimente, dar şi în alte zone, astfel încât economia să funcţioneze în continuare şi cetăţenii să nu aibă o putere de cumpărare diminuată”.

Ministrul Finanțelor nu a vrut să spună care sunt sumele și să precizeze măsurile până ce acestea nu vor fi agreate la nivelul Guvernului. Totuși, în privința reducerii accizei la carburanți, Adrian Câciu a spus că „nu  era o problemă din perspectiva asta, dar nu vreau să comentez acum”.

Adrian Câciu a amintit că fondurile europene necheltuite pentru țintele inițiale au putut fi folosite „și în criza pandemică, Guvernul de atunci a luat măsura de a transfera fonduri europene de pe o axă pe alta, pentru a ajuta economia. Cred că acest model trebuie replicat şi acum”, a mai spus ministrul.

PNRR, greu de modificat

Prezent, împreună cu comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, la o conferinţă organizată, la Bucureşti, de publicaţia The Economist, Adrian Câciu nu a uitat să spună că  „trebuie să ne menţinem angajamentele, că suntem într-o procedură de deficit excesiv, suntem angajaţi în PNRR şi nu trebuie sacrificat nici un leu din obiectivele anterioare conflictului”.

După întâlnirea celor doi din ajun, Paolo Gentiloni a invocate „sute de pagini de reguli și reglementări” care ar trebui respectate, atunci când a fos tîntrebat dacă PNRR poate fi amendat sau ajustat.

Sursa: Curs de Guvernare


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!