12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Fonduri Europene – Ministrul interimar Marcel Boloș: Proiecte de peste 600 milioane de euro, fonduri europene, au schimbat în bine viața locuitorilor din Oradea – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

„Zone pietonale, parcuri verzi, o rețea de transport bine pusă la punct, un sistem de termoficare nou, muzee și clădiri de patrimoniu reabilitate, un parc industrial care oferă mii de locuri de muncă, o sală polivalentă nouă, toate acestea s-au realizat cu bani europeni.

În total, proiecte de peste 600 milioane de euro care au schimbat în bine viața oamenilor”, a arătat ministrul interimar Marcel Boloș.

În ultimii zece ani, aproximativ două treimi din investițiile atrase în Oradea sunt din fonduri europene, a adăugat oficialul MIPE.

Ministrul interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a participat, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Attila Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la vizita de lucru în municipiul Oradea. Astăzi, orădenii au sărbătorit eliberarea la 20 aprilie 1919, de sub regimul bolşevic.

În contextul dezvoltării orașului din ultima perioada, oficialul MIPE a subliniat că multe investiții au fost susține din fondurile alocate de Uniunea Europeană.

„Zone pietonale, parcuri verzi, o rețea de transport bine pusă la punct, un sistem de termoficare nou, muzee și clădiri de patrimoniu reabilitate, un parc industrial care oferă mii de locuri de muncă, o sală polivalentă nouă, toate acestea s-au realizat cu bani europeni. În total, proiecte de peste 600 milioane de euro care au schimbat în bine viața oamenilor”, a arătat ministrul interimar Marcel Boloș. În ultimii zece ani, aproximativ două treimi din investițiile atrase în Oradea sunt din fonduri europene, a adăugat oficialul MIPE.

În cadrul vizitei, reprezentanții Executivului au fost și la șantierul drumului de legătură dintre centura municipiului Oradea și autostrada A3. În prezent, valoarea fondurilor europene de care dispune România pentru dezvoltarea infrastructurii de transport este de aproximativ 21 miliarde euro.

În context, oficialul MIPE a amintit că pentru ca banii europeni să poată fi investiți eficient astfel încât să schimbe în bine viață românilor, în 2020 au fost promovate 2 acte normative care astăzi produc efecte concrete:

  • OUG nr. 101/2020 prin care s-a putut dezvolta cadrul partenerial cu autoritățile locale;
  • OUG nr. 88/2020 care a pus bazele pregătirii de proiecte pentru documentația tehnico-economică.

Pentru investiții, România are la dispoziție astăzi:

  • 10 miliarde euro din Politica de Coeziune a actualului ciclu de finanțare 2014-2020;
  • 31,3 miliarde euro pentru Politica de Coeziune în perioada de programare 2021-2027;
  • 1,5 miliarde euro din instrumentul ReactEU;
  • 29,1 miliarde euro din Planul Național de Redresare și Reziliență;
  • 9,8 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă;
  • 5,9 miliarde euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală;
  • 4 miliarde euro din instrumentul SURE.

Sursa: MIPE

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!