3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Fonduri Europene – NextGenerationEU: Comisia Europeană plătește o prefinanțare de 1,9 miliarde EUR în cadrul componentei de împrumut a României – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Comisia Europeană a transferat astăzi, 13 ianuarie, României 1,9 miliarde EUR sub formă de prefinanțare în cadrul componentei de împrumut a planului național de redresare și reziliență (PNRR).Componenta de împrumut și cea de granturi ale planului național de redresare și reziliență se întăresc reciproc în multe domenii, ceea ce îi permite României să investească în transportul durabil... De exemplu, proiectele de modernizare a căilor ferate sunt sprijinite de componenta de grant a planului de redresare și reziliență al României, în timp ce componenta de împrumut va finanța dezvoltarea...

Comisia Europeană a transferat astăzi, 13 ianuarie, României 1,9 miliarde EUR sub formă de prefinanțare în cadrul componentei de împrumut a planului național de redresare și reziliență (PNRR).

Această sumă se succedă celor 1,8 miliarde EUR acordate României sub formă de granturi la 2 decembrie 2021. În total, România a primit în prezent 13 % din alocarea totală în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Se preconizează că țara noastră va primi suma totală de 29,2 miliarde EUR, din care 14,2 miliarde EUR formă de granturi și 14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi, pe întreaga durată a planului (PNRR). Acordurile de împrumut și de grant au fost semnate separat din motive procedurale legate de modificările intervenite în componența guvernului român în toamna anului 2021.

Componenta de împrumut și cea de granturi ale planului național de redresare și reziliență se întăresc reciproc în multe domenii, ceea ce îi permite României să investească în transportul durabil, în protejarea pădurilor și a biodiversității, în energie, în transformarea digitală sau în educație. De exemplu, proiectele de modernizare a căilor ferate sunt sprijinite de componenta de grant a planului de redresare și reziliență al României, în timp ce componenta de împrumut va finanța dezvoltarea, modernizarea și decarbonizarea transportului rutier.

Reformele și investițiile în domenii precum gestionarea apei, gestionarea deșeurilor și renovarea clădirilor vor fi, de asemenea, sprijinite în principal prin componenta de împrumut. MRR este elementul central al NextGenerationEU, care va pune la dispoziție 800 miliarde EUR (în prețuri curente) pentru a sprijini investițiile și reformele în toate statele membre.

Planul României face parte din răspunsul fără precedent al UE conceput pentru ca statele membre să iasă mai puternice din criza provocată de pandemia de COVID-19, pentru a încuraja tranziția verde și cea digitală și pentru a consolida reziliența și coeziunea în societățile noastre.

Sursa: Comisia Europeana

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!