13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Fonduri Europene – Noul site AFIR pentru fermierii și antreprenorii rurali care vor fonduri europene, din 2023 încolo: www.afir.ro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Noul portal va fi accesibil publicului larg începând cu data de 16 decembrie 2022, în contextul aprobării Planului Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, a anunțat, miercuri, agenția, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. După încheierea perioadei de consultare publică, noul portal al AFIR va înlocui portalul actual la începutul lunii ianuarie 2023.

„Provocările tehnologice și tendința de digitalizare completă a serviciilor pe care AFIR le oferă solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos în evidență necesitatea de a pune la dispoziția publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi...

Toți cei interesați să ne trimită opinii, sugestii sau observații privind secțiunile și funcționalitățile noului portal au la dispoziție adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 28 decembrie 2022.

Fermierii, antreprenorii care fac afaceri neagricole la sate și autoritățile publice au la dispoziție un nou site oficial pentru accesarea fondurilor europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Noul portal www.afir.ro va fi accesibil publicului larg începând cu data de 16 decembrie 2022, în contextul aprobării Planului Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, a anunțat, miercuri, agenția, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

După încheierea perioadei de consultare publică, noul portal al AFIR va înlocui portalul actual la începutul lunii ianuarie 2023.

Și vechiul portal al AFIR, este disponibil în continuare pe adresa www.afir.info și este funcțional și actualizat la zi. Astfel, fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice care derulează investiții finanțate din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală vor putea accesa în continuare, fără restricții, toate secțiunile și aplicațiile aferente acestei platforme cu care s-au obișnuit.

„Provocările tehnologice și tendința de digitalizare completă a serviciilor pe care AFIR le oferă solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos în evidență necesitatea de a pune la dispoziția publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi. Proiectul noului portal propune o abordare mai facilă, mai accesibilă tuturor partenerilor noștri, modernă și intuitivă. Suntem una dintre instituțiile publice cu cel mai ridicat grad de digitalizare și acest lucru ne determină să lucrăm constant la îmbunătățirea acestui aspect, noua interfață web fiind doar una din ultimele măsuri concrete pe care le-am dezvoltat”, a precizat George Chiriță, directorul general al AFIR.

Noul portal al AFIR va reprezenta un instrument de lucru deosebit de important, atât prin rolul său de informare, cât mai ales prin rolul său de platformă digitală prin intermediul căreia solicitanții pot depune cereri de finanțare pentru investiții, beneficiarii privați pot derula proceduri de achiziții, pot încărca răspunsuri la solicitările de informații suplimentare, pot depune contestații etc.

 De asemenea, tot prin intermediul noului portal va fi disponibilă Baza de Date cu Prețuri de Referință, o nouă listă cu societățile de consultanță, care acum permite formularea de opinii privind calitatea serviciilor oferite, o hartă interactivă care afișează adresa exactă și contactele structurilor AFIR, dar și a proiectelor finanțate prin FEADR dar și alte aplicații și funcționalități.

Toți cei interesați să ne trimită opinii, sugestii sau observații privind secțiunile și funcționalitățile noului portal au la dispoziție adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 28 decembrie 2022. Ulterior acestei date, toate observațiile primite vor fi înaintate departamentului tehnic în vederea analizei și, după caz, implementării acestora.

AFIR gestionează în principal fondurile europene pentru proiecte de dezvoltare rurală. În perioada de programare 2021-2027, România are la dispoziție aproximativ 6,7 miliarde de euro prin acest pilon de finanțare destinată satelor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!