3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Fonduri Europene – Plăți în conturile fermierilor. 27 de milioane de euro – achitate direct din fonduri europene – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Plăți în conturile fermierilor, în cuantum de 27 de milioane de euro.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat marți – 12 iulie că a aprobat plăți în valoare totală de 27,3 milioane de euro (27.306.264 de euro) pentru proiecte de investiții și pentru măsurile de mediu și climă...

Plățile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 și sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Plăți în conturile fermierilor, în cuantum de 27 de milioane de euro. Producătorii agricoli au primit în luna iunie, sume importante atât pentru plățile compensatorii cât și pentru proiecte de investiții.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat marți – 12 iulie că a aprobat plăți în valoare totală de 27,3 milioane de euro (27.306.264 de euro) pentru proiecte de investiții și pentru măsurile de mediu și climă. Plățile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 și sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Conform sursei citate, pentru investițiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor și ale autorităților locale, AFIR a virat 15,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile.

”Totodată, AFIR a avizat plăți însumând 11,8 milioane de euro, acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu și climă gestionate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AFIR efectuează plățile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanțare încheiate”, mai anunță AFIR.

Reamintim că măsurile de mediu și climă aplicabile pe terenurile agricole, finanțate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în cadrul PNDR și implementate în România în anul 2021, sunt:

-Măsura 10 – agro-mediu și climă (M.10),
– Măsura 11 – agricultura ecologică (M.11),
– Măsura 13 – plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice (M.13).

Plata compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafață (ha) sau pe UVM – Unitate vită mare  (pentru pachetul 8 din măsura de agro-mediu și climă, calculat pentru femelele adulte de reproducție de rasă pură), fiind acordată în urma asumării unor angajamente voluntare:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!