1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Fonduri Europene – POIM 2014-2020: A fost semnat acordul cadrul pentru dotarea IGSU cu 12 elicoptere de ultimă generație – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și având o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul, implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, are ca obiectiv consolidarea și dotarea corespunzătoare a IGSU, astfel încât echipele de intervenție să poată asigura un răspuns mai prompt și misiuni mai sigure... Finanțarea din cadrul proiectului va viza, pe lângă achiziția elicopterelor, și achiziția de mijloace tehnice specifice, precum aparate izolante, autospeciale de transport și de intervenție și salvare de la înălțime, motopompe remorcabile de mare capacitate, ambulanțe și autospeciale de stingere special echipate pentru intervenții la incendii de pădure, autospeciale descarcerare, containere și autocamioane autospeciale pentru intervenții la inundații etc... IGSU rămâne unul dintre cei mai performanți beneficiari din portofoliul Programului Operațional Infrastructură Mare, cu 3 proiecte finalizate, totalizând 90 milioane euro din fonduri europene”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman... Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai are în implementare alte două proiecte cu finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare totală de peste 700 milioane euro.

Cristian Roman, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a participat ieri la evenimentul organizat de IGSU, prilejuit de semnarea acordului cadru pentru furnizarea a 12 elicoptere prevăzute în cadrul proiectului Viziune 2020”.

Finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și având o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul, implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, are ca obiectiv consolidarea și dotarea corespunzătoare a IGSU, astfel încât echipele de intervenție să poată asigura un răspuns mai prompt și misiuni mai sigure. IGSU va beneficia astfel de aparate de zbor de ultimă generație, ce vor putea fi utilizate în timpul misiunilor de salvare.

„Evenimentul de astăzi marchează un pas extrem de important în implementarea proiectului Viziune 2020 – unul dintre cele mai complexe proiecte finanțate prin POIM și, în mod sigur, cel mai amplu proiect de acest fel de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. IGSU rămâne unul dintre cei mai performanți beneficiari din portofoliul Programului Operațional Infrastructură Mare, cu 3 proiecte finalizate, totalizând 90 milioane euro din fonduri europene”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

Finanțarea din cadrul proiectului va viza, pe lângă achiziția elicopterelor, și achiziția de mijloace tehnice specifice, precum aparate izolante, autospeciale de transport și de intervenție și salvare de la înălțime, motopompe remorcabile de mare capacitate, ambulanțe și autospeciale de stingere special echipate pentru intervenții la incendii de pădure, autospeciale descarcerare, containere și autocamioane autospeciale pentru intervenții la inundații etc. Tot în cadrul proiectului „Viziune 2020” este prevăzută și achiziția unei clădiri, ce va fi adaptată pentru crearea Centrului Național de Răspuns la Dezastre (CNRD). Acest centru va asigura spațiile și condițiile de lucru pentru coordonarea și conducerea, la nivel național, a acțiunilor de intervenție specifice IGSU.

Semnarea acordului cadru de astăzi a avut loc în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode și a secretarului de stat Raed Arafat – gazda evenimentului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență mai are în implementare alte două proiecte cu finanțare din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare totală de peste 700 milioane euro, alte 8 proiecte fiind în prezent în etapa de evaluare.

Sursa: MIPE


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!