17.9 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Fonduri Europene – Primele state membre se angajează să aloce aproximativ 270 de milioane EUR pentru punerea în aplicare a inițiativei ALMA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În plus, opt state membre s-au angajat deja să aloce aproximativ 270 de milioane EUR pentru inițiativa ALMA în cadrul programelor lor din cadrul Fondului social european (FSE+), în conformitate cu estimările actuale.

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat:„Cu ALMA, dorim să ajutăm tinerii să își găsească drumul în viață și să reușească acolo unde sistemul i-a dezamăgit până acum.

Este vorba despre apropierea Europei de societate, de oferirea posibilității de a obține experiență profesională, de îmbunătățirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor și a perspectivelor de viață pentru tinerii europeni.

Cu ocazia unui eveniment privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor organizat de Comisie săptămâna trecută, s-a anunțat că, până în prezent, mai mult de jumătate dintre statele membre s-au angajat să pună în aplicare inițiativa ALMA în țările lor. În plus, opt state membre s-au angajat deja să aloce aproximativ 270 de milioane EUR pentru inițiativa ALMA în cadrul programelor lor din cadrul Fondului social european (FSE+), în conformitate cu estimările actuale. Se preconizează că vor urma mai multe angajamente, ceea ce va permite tinerilor din întreaga Europă să beneficieze de această nouă inițiativă.

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat:„Cu ALMA, dorim să ajutăm tinerii să își găsească drumul în viață și să reușească acolo unde sistemul i-a dezamăgit până acum. Este vorba despre apropierea Europei de societate, de oferirea posibilității de a obține experiență profesională, de îmbunătățirea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor și a perspectivelor de viață pentru tinerii europeni. Tinerii sunt speranța prezentului nostru, cei care vor face posibil un viitor mai bun.”

Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a declarat: „UE oferă sprijin tuturor tinerilor și în special celor care se confruntă cu dificultăți. Participând la ALMA, tinerii defavorizați vor câștiga încredere și convingerea că pot avea succes în viață. Comisia este foarte hotărâtă să asigure succesul ALMA.”

În cadrul evenimentului care a avut loc la 12 mai, reprezentanți ai guvernului, precum și reprezentanți ai Organizației Internaționale a Muncii, ai partenerilor sociali, ai întreprinderilor și ai serviciilor publice de ocupare a forței de muncă au discutat despre provocările și oportunitățile legate de ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. De asemenea, aceștia au făcut schimb de opinii cu privire la modul în care se poate realiza succesul noului program de mobilitate pentru incluziune socială, ALMA. Tineri din Belgia, Cehia, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Spania și Suedia au venit la Bruxelles pentru a-și împărtăși poveștile despre modul în care au beneficiat de programe similare în cadrul ALMA și despre efectul transformator pe care această inițiativă l-a avut asupra vieții lor.

Sursa: Comisia Europeana

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!