0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Fonduri Europene – România va primi 232 milioane de euro de la Fondul european pentru pescuit maritim şi acvacultură până în 2027 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Plafon de 232 milioane de euro, subvenții care au fost aprobate pentru România.

Comisia Europeană a anunţat, joi, 30 noiembrie, printr-un comunicat că a adoptat un program care va aduce României un buget de 232 milioane de euro pe parcusul următorilor şase ani, din care contribuţia Uniunii Europene (UE) va fi de 162,4 milioane de euro.

Plafon de 232 milioane de euro, subvenții care au fost aprobate pentru România.

Comisia Europeană a anunţat, joi, 30 noiembrie, printr-un comunicat că a adoptat un program care va aduce României un buget de 232 milioane de euro pe parcusul următorilor şase ani, din care contribuţia Uniunii Europene (UE) va fi de 162,4 milioane de euro. Banii sunt alocați pentru programul Fondului european pentru pescuit, afaceri maritime şi acvacultură (EMFAF) destinat implementării politicii comune în domeniul pescuitului.

”Sunt încântat să anunţ adoptarea programului EMFAF pentru România, care va sprijini investiţiile durabile în acvacultură şi pescuit, accelerând tranziţia ecologică şi digitală a sectorului în România. Programul va contribui, de asemenea, la priorităţile de politică ale UE în Marea Neagră, prezentate în strategiile ”European Green Deal”, ”Farm to Fork” şi ”Biodiversity”, prin sprijinirea protecţiei şi refacerii biodiversităţii şi ecosistemelor acvatice şi prin sprijinirea tranziţiei energetice a economiei româneşti”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Potrivit executivului comunitar, 24 % din contribuţia UE va fi dedicată pescuitului sustenabil, 47 % va fi investită în acvacultura sustenabilă şi în procesare şi comercializare, iar 23 % va fi dedicată economiei albastre sustenabile în regiunile de coastă, insulare şi interne, toate acestea contribuind la obiectivele de mediu şi climatice ale UE.

Ce va sprijini concret programul

Potrivit Comisiei Europene, concret, programul va sprijini, printre altele: investiţiile pentru respectarea obligaţiei de debarcare şi modernizarea infrastructurii de pescuit; politicile de conservare a pescuitului; eficienţa energetică şi decarbonizarea în sectorul pescuitului şi al acvaculturii; încetarea temporară a activităţii legată de obiectivele politicii de conservare şi de criza de sănătate publică; sprijinul pentru pescuitul costier la scară mică; investiţiile în proiecte de acvacultură durabilă; sprijinul pentru noile organizaţii de producători; compensaţiile pentru serviciile de mediu; controlul pescuitului şi colectarea de date pentru punerea în aplicare a politicii comune în domeniul pescuitului; inovarea; dezvoltarea durabilă a zonelor de coastă şi a zonelor interioare în contextul economiei albastre prin intermediul grupurilor de acţiune locală.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!