4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Fonduri Europene – S-au epuizat fondurile pentru românii care vor să își facă o afacere în mediul rural – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... × Fondurile europene pentru afacerile neagricole înființate în mediul rural s-au epuizat rapid, la doar cinci zile de la deblocarea sub-măsurii care aducea până la 200.000 de euro/proiect.Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță printr-un comunicat remis miercuri.

Fondurile europene pentru afacerile neagricole înființate în mediul rural s-au epuizat rapid, la doar cinci zile de la deblocarea sub-măsurii care aducea până la 200.000 de euro/proiect.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță printr-un comunicat remis miercuri, 10 noiembrie, către Agrointeligența-AGROINTEL.RO epuizarea fondurilor europene disponibile prin intermediul submăsurii 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), care a demarat pe 2 noiembrie și avea termen limită data de 1 februarie 2022.

Astfel, conform sursei citate, în intervalul 2 noiembrie 2021 – 7 noiembrie, AFIR a primit online 1.149 de cereri de finanțare, valoarea totală a fondurilor europene solicitate fiind de peste 204 milioane de euro, de 2 ori mai mult decât alocarea disponibilă.

”Precizăm că alocarea stabilită de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală a fost de 100 de milioane de euro, iar fondurile disponibile pentru depunere au reprezentat un plafon de 150 de milioane de euro, însemnând 150% din alocare. Astfel, sesiunea de depunere a proiectelor s-a închis automat, înainte de termenul limită, pentru că valoarea publică totală a proiectelor depuse (204.027.761 euro) a depășit plafonul din nivelul alocării sesiunii (150 milioane euro)”, precizează AFIR.

Potrivit AFIR, solicitanții eligibili pentru sprijin sunt micro-întreprinderile şi întreprinderile neagricole mici existente şi nou-înființate, adică start-up-urile din spaţiul rural. Altă categorie de beneficiari eligibili sunt fermierii sau membrii unor gospodării agricole autorizați cu statut minim pe PFA, care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități neagricole în zona rurală, în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi şi întreprinderi mici. Excepție fac persoanelor fizice neautorizate.

Activitățile pentru s-a putut cere finanțare prin submăsura 6.4 trebuie se regăsesc în Lista codurilor CAEN eligibile, respectiv în Anexa 7 la Ghidul solicitantului. Dintre acestea, amintim: investiții noi în unitățile de primire turistică de tipul: parcuri de rulote, camping, bungalou, fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice, fabricare produse electrice, electronice , investiții noi/modernizări/extinderi ale structurilor de alimentație publică, inclusiv punctul gastronomic local, servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!