6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Fonduri Europene – Săptămâna viitoare, mai mult de 8.300 de companii din HoReCa vor primi finanţare de 200 mil. euro, cu toate că mai sunt firme care nu au luat banii din Măsura 2 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 euro alocată pentru fiecare companie.Cu HoReCa s-au mişcat mai repede pentru că a fost mult mai uşor, nu a fost cu punctaj, acolo toată lumea putea să primească banii dacă i s-a diminuat cifra de afaceri în 2020 faţă de 2019... Beneficiarul a depus acel raport de expertiză care este asumat de un expert contabil, de un auditor care are nişte standarde, el ştie şi certifică că cifra de afaceri s-a diminuat pe acel cod CAEN“... ... Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 de euro alocată pentru fiecare companie.

Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 euro alocată pentru fiecare companie. Numărul total al compa­nii­lor cărora le-a fost aprobat dosarul este de 8.369. „Pe Măsura 2 au fost foarte multe apli­ca­ţii.

A durat mult verificarea acolo şi cineva care nu a primit încă banii a depus aplicaţia chiar foarte târziu, adică în ultimele zile de de­pu­nere. Cu HoReCa s-au mişcat mai repede pen­tru că a fost mult mai uşor, nu a fost cu punc­taj, acolo toată lumea putea să primească banii dacă i s-a diminuat cifra de afaceri în 2020 faţă de 2019.

În plus, au băgat ceva su­pli­mentar faţă de alte măsuri, un raport de ex­per­tiză contabilă depus împreună cu aplicaţia, au externalizat puţin controlul. Beneficiarul a de­pus acel raport de expertiză care este asu­mat de un expert contabil, de un auditor care are nişte standarde, el ştie şi certifică că cifra de afa­ceri s-a diminuat pe acel cod CAEN“, a ex­plicat Cristina Iţcuş, mana­ging partner al com­pa­niei de consultanţă CBS Customs Business Solutions.

Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 de euro alocată pentru fiecare companie.

Numărul total al companiilor cărora le-a fost aprobat dosarul este de 8.369 de firme.

Suma totală aprobată de finanţare este de 2,1 miliarde lei, însă statul are la dispoziţie pe bugetul din acest an doar 1 miliard lei (200 mil. euro) dedicaţi acestei măsuri de sprijin, ceea ce înseamnă că firmele vor primi circa 47% din suma aprobată, iar restul de 53% vor urma să vină într-o a doua tranşă, probabil din bugetul de pe 2022. 

Printre companiile mari care au aplicat pentru finanţare prin această schemă se numără OMV Petrom Marketing, divizia de retail a OMV Petrom, McDonald’s, Ana Hotels, Accor Hotels, Romexpo sau Editura Adevărul.

Sursa: Ziarul Financiar

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!