22.1 C
București
vineri, martie 29, 2024

Fonduri Europene – Se apropie granturile de 30.000-200.000 EUR pentru firmele micro din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin. Perioada de lansare și proiectul de ghid actualizat – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

S-a anunțat perioada orientativă de înscrieri la granturile de câte 30.000-200.000 de euro pentru microîntreprinderile de producție din cele 4 județe ale Regiunii Vest, conform noului proiect actualizat al Ghidului solicitantului.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat recent versiunea actualizată a Ghidului solicitantului „Sprijin pentru microîntreprinderi” - apelul 1, destinat firmelor micro din zona de producție, din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin.

Noul calendar orientativ prevede: Microîntreprinderile din cele 4 județe eligibile vor avea la dispoziție un buget total de 26,33 milioane euro.

S-a anunțat perioada orientativă de înscrieri la granturile de câte 30.000-200.000 de euro pentru microîntreprinderile de producție din cele 4 județe ale Regiunii Vest, conform noului proiect actualizat al Ghidului solicitantului.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat recent versiunea actualizată a Ghidului solicitantului „Sprijin pentru microîntreprinderi” – apelul 1, destinat firmelor micro din zona de producție, din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin.

Noul calendar orientativ prevede:

  • Ghidul solicitantului (versiunea a doua) mai stă în consultare până pe 29.05.2023, ora 12:00. Poți trimite și tu observații și propuneri la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro .
  • Iunie 2023 – se publică Ghidul final. Antreprenorii vor avea la dispoziție 2 luni să-și facă proeictele.
  • August 2023 – Septembrie 2023 – va avea loc sesiunea de depunere a proiectelor în sistemul electronic MySMIS2021. Perioada de o lună în care se pot depune proiectele poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului, inclusiv cu valoarea aferentă supracontractării, este acoperit mai devreme.

Microîntreprinderile din cele 4 județe eligibile vor avea la dispoziție un buget total de 26,33 milioane euro. Din acești bani se vor acorda granturi astfel:

  • min. 30.000 euro – max. 200.000 euro – pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior depunerii cererii de finanțare
  • min. 30.000 euro – max. 60.000 euro – pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mici de 30% din cifra de afaceri sau cei care nu au obținut venituri din codul CAEN relevant în anul anterior depunerii cererii de finanțare.

Beneficiarii trebuie să asigure și ei cofinanțare proprie la cheltuielile eligibile, astfel:

  • 24% în județul Timiș
  • 17% în  județul Arad
  • 10% în județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Apelul de proiecte este adresat microîntreprinderilor cu sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare a proiectului în mediul urban inclusiv localitățile componente și satele aparținătoare municipiilor și orașelor din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural din Regiunea Vest.

Activități eligibile:

  •     Investiții în spații de producție de tip construcție industrială;
  •     Dotare cu active corporale (ex. echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier) și active necorporale;
  •     Activități pentru extinderea piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv dezvoltarea de activități de marketing generate de codul CAEN finanțat;
  •     Activități care respectă principiul economiei circulare sau activități de dezvoltare de noi lanțuri de aprovizionare ecologice.

Printre cheltuielile obligatorii în proiecte se numără și publicitatea, inclusiv „transmiterea spre publicare a două comunicate de presă către mass-media (presă scrisă tipărită locală/regională/națională, publicații online etc)”. StartupCafe.ro, site mass-media cu 8 ani de experiență în presa economică, oferă microîntreprinderilor beneficiare serviciul de publicare a comunicatelor mass-media. Oferta completă în secțiunea Anunțuri Proiecte Europene.

Coduri CAEN eligibile

Lista domeniilor eligibile cuprinde 124 de coduri CAEN de producție, printre care enumerăm:

  • Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate
  • Fabricarea de mobilă
  • Producţia de ţesături
  • Fabricarea de articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte
  • Fabricarea articolelor de papetărie
  • Fabricarea preparatelor farmaceutice
  • Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodăresc şi ornamental
  • Fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice
  • Fabricarea jocurilor şi jucăriilor
  • Fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice
  • și altele

 Reamintim că pentru microîntreprinderile din sectoarele serviciilor ADR Vest pregătește un apel de proiecte separat. De asemenea, pentru alte județe, sunt linii de finanțare asemănătoare, în pregătire la ADR-urile regiunilor respective.

–-

Citește și:

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!