7.8 C
București
vineri, ianuarie 24, 2025

Fonduri Europene – TOP 2024: Antreprenori și inovatori, premiați de Uniunea Europeană, la EIT Summit – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Nouă startup-uri și proiecte inovatoare au fost premiate de Uniunea Europeană inclusiv cu sume între 10.000 și 50.000 de euro fiecare, în cadrul EIT Summit 2024, care a avut loc, marți, la Bruxelles.

Lista premianților EIT Summit 2024: Categoria „The Changemaker Award”: Categoria „The Innovation Team Award”: Categoria „The Venture Award”: Premiul Publicului (EIT Public Award): În total, 20 de inovatori din 15 țări europene au fost nominalizați pentru Premiile EIT 2024.

Nouă startup-uri și proiecte inovatoare au fost premiate de Uniunea Europeană inclusiv cu sume între 10.000 și 50.000 de euro fiecare, în cadrul EIT Summit 2024, care a avut loc, marți, la Bruxelles.

EIT Summit este organizat de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT), o organizație prin care Uniunea Europeană oferă finanțări și programe de training startup-urilor și inovatorilor din statele membre și țări partenere.

La cele 3 categorii de anul acesta au fost premii de 10.000 de euro pentru locul al III-lea, 20.000 de euro pentru locul al II-lea și 50.000 de euro pentru primul loc. De asemenea, a fost acordat și premiul publicului.

Lista premianților EIT Summit 2024:

Categoria „The Changemaker Award”:

  • 1. Mohamed Elamir, Finlanda. Mohamed Elamir este co-fondatorul startup-ului finlandez Woamy, specializat în producția de biospumă pe bază de celuloză, oferind o alternativă durabilă la spuma pe bază de material plastic folosită pentru izolații. Produsul startup-ului din Finlanda promite rezistență și superioare spumei existente pe piață.
  • 2. Alba Forns, Spania. Ea este directoare de operațiuni (COO) și co-fondatoare a Climatize, o platformă de investiții care reduce deficitul de finanțare pentru proiecte pentru combaterea schimbărilor climatice. Lansată în luna mai 2023, platforma a facilitat investiții de peste 2 milioane de dolari.
  • 3. Axel Rimbaud, Franța. A fondat MEL – un ONG chilian care își propune reducerea  numărului de decese cauzate de accidentele rutiere.

Categoria „The Innovation Team Award”:

  • 1. Altris AB, Suedia.  Startup-ul suedez a fost lansat ca spin-off de către o echipă din cadrul Universității din Upsala. Compania dezvoltă tehnologii inovatoare de producție a bateriilor pe bază de ioni de sodiu. Tehnologia sa, denumită Fennac, promite performanță competitivă a bateriei și costuri de producție mai mici, făcându-o potrivită pentru sistemele de stocare a energiei și vehiculele electrice ușoare.
  • 2. Biosimulytics, Irlanda. Startup-ul irlandez (fondat de o echipă de cercetători de la Dublin și Praga) a creat o platformă farmaceutică bazată pe fizica cuantică, susținută cu inteligență artificială și machine learning, pentru a îmbunătăți viteza și rata de succes în dezvoltarea  medicamentelor.
  • 3. HIQ-CARB, Germania. Este un proiect paneuropean derulat de organizații din Germania, Franța și Finlanda, care dezvoltă tehnologii de producție a aditivilor necesari bateriilor lithium-ion, folosite pentru mașinile electrice și nu numai.

Categoria „The Venture Award”:

  • 1. Enline, Portugalia. Startup-ul dezvoltă o tehnologie pe bază de analize avansate și algoritmi de inteligență artificială, pentru a optimiza monitorizarea instalațiilor mari de transport și distribuție a energiei electrice. Tehnologia companiei portugheze, Digital Twin, oferă o soluție, fără senzori, pentru monitorizarea alunecărilor de teren și a vegetației din jurul instalațiilor.
  • 2. ReCatalyst, Slovenia. Compania revoluționează tehnologia hidrogenului, concentrându-se pe celulele de combustibil cu membrană cu schimb de protoni (PEMFC) pentru a depăși provocările legate de scalabilitate și costuri cauzate de metalele prețioase, ca platina.
  • 3. inHeart, Franța. Firma franceză folosește tehnologia de inteligenșă artificială în domeniul cardiologiei.

Premiul Publicului (EIT Public Award):

În total, 20 de inovatori din 15 țări europene au fost nominalizați pentru Premiile EIT 2024. În finala de marți, cei 9 premianți au fost prezentați în fața unui public de circa 800 de persoane, la Bruxelles.

De-a lungul timpului, institutul UE EIT a finanțat peste 7.800 de startup-uri.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!