22.1 C
București
joi, iunie 30, 2022

HoReCa – 5 to go are un nou obiectiv în privința ritmului de expansiune: vrea să deschidă lunar, în medie, 16 cafenele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De la începutul acestui an, ritmul de expansiune 5 to go a fost amplificat și s-a ajuns la o medie de 16 cafenele deschise lunar, din ianuarie și până acum.

Evoluția numărului de unități plasează 5 to go pe primul loc în topul lanțurilor de cafenele deschise în România, cu o cotă de piață de 48.7% la finalul anului 2021, în creștere față de 2020 când ajunsese la 44.9% (conform studiului Allegra World Coffee Portal pentru 2021...

„Ne-am setat obiective îndrăznețe pentru 2022, iar începutul de an a venit cu semnale pozitive, care ne fac să credem cu și mai mare intensitate că vom încheia acest an cel puțin cu obiectiv îndeplinit 100% – 200 de unități deschise pe plan local...

De la începutul acestui an, ritmul de expansiune 5 to go a fost amplificat și s-a ajuns la o medie de 16 cafenele deschise lunar, din ianuarie și până acum. Astfel, 64 de cafenele noi sunt deschise, iar 17 sunt în proces de amenajare. Evoluția numărului de unități plasează 5 to go pe primul loc în topul lanțurilor de cafenele deschise în România, cu o cotă de piață de 48.7% la finalul anului 2021, în creștere față de 2020 când ajunsese la 44.9% (conform studiului Allegra World Coffee Portal pentru 2021, publicat anul acesta). Următorul clasat în top este un mare lanț global de cafenele, cu o cotă de doar 9.6% în România

Evoluția se reflectă și la nivelul consumului, care a dus la o creștere cu 34% a cifrei de afaceri, comparativ cu același număr de unități în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea este o consecință a diversificării portofoliului, prin introducerea de noi game mai sănătoase, produse bio, vegane, fără zahăr sau fără gluten. 

„Ne-am setat obiective îndrăznețe pentru 2022, iar începutul de an a venit cu semnale pozitive, care ne fac să credem cu și mai mare intensitate că vom încheia acest an cel puțin cu obiectiv îndeplinit 100% – 200 de unități deschise pe plan local. O mare realizare a acestui an este și conturarea modelului de business la nivel internațional. Am definit acest model, lansat deja cu succes pe 3 piețe internaționale – Franța, Belgia și Marea Britanie -, curând urmând a fi lansat și în Ungaria”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

Ungaria, a patra piață internațională pentru 5 to go!

În luna iunie, un nou oraș apare pe harta 5 to go: Budapesta. Printr-o colaborare cu un antreprenor local de succes, brandul va fi disponibil în prima cafenea deschisă în Ungaria, în Budapesta, dar și pentru oportunități de franciză pentru mai multe cafenele. În acest moment, planul de dezvoltare este de a deschide prin master-francizatul local cinci cafenele până la finalul anului.

Înființat în 2015, 5 to go este primul lanț de cafenele românesc recunoscut și premiat la nivel internațional. A înregistrat o evoluție bună la nivelul indicatorilor de brand și, în special, la nivelul dezvoltării rețelei de cafenele. Încă de la lansare, ritmul de dezvoltare a fost unul accelerat, ajungând, la finalul anului 2021, aproape de pragul de 300 de cafenele deschise la nivel național. Și în 2022, unul dintre cele mai importante obiective ale grupului rămâne dezvoltare masivă la nivel național, prin deschiderea a 200 de cafenele noi și de a ajunge la un total de 1,000 de cafenele în România, în următorii 5 ani. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!