16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

HoReCa – Agenție de turism a intrat în incapacitate de plată. Mai mulți… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că, în urma demersurilor pentru identificarea situației în care se află Agenția de Turism Soley Tour, deține informația, comunicată verbal de către administratorul societății, potrivit căreia acum 78 de turiști care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia și au asigurate cazarea și transportul de către agenția de turism.

”În urma demersurilor echipei Ministerului Antreprenoriatului și Turismului pentru identificarea situației în care se află agenția de Turism Soley Tour, MAT deține următoarele informații comunicate verbal de către administratorul societății: 1.

La această oră, 78 de turiști care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia și au asigurate cazarea și transportul de către agenția de turism.

Agenția de turism Soley Tour a intrat în incapacitate de plată, iar touroperatori precum Christian Tour sau Cocktail Holidays au anunțat că încearcă să ajute turiștii care au fost afectați, care fie sunt blocați în destinația de vacanță, fie au rămas fără vacanța plătită.

Unele companii de turism anunță pe grupurile de Facebook că oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile pentru românii rămași în vacanță în Turcia.

Anul trecut, firma, pe piață de doi ani, cu sediul în București, a avut afaceri de 14 milioane lei și o pierdere de 2,5 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

Datoriile au totalizat 3,6 milioane lei, de la doar 276.593 lei în anul precedent, fără să existe datorii către ANAF, conform termene.ro.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că, în urma demersurilor pentru identificarea situației în care se află Agenția de Turism Soley Tour, deține informația, comunicată verbal de către administratorul societății, potrivit căreia acum 78 de turiști care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia și au asigurate cazarea și transportul de către agenția de turism.

 

ULTIMA ORĂ Agenția de turism Soley Tour a intrat în incapacitate de plată. Mai mulți turiști români - blocați în Turcia

Soley Tour este agenție de turism româno-turcă, înființată în anul 2020, avându-l acționar majoritar pe Ionuț Nedea, proprietarul Litoralulromanesc.ro, care vinde vacanțe la Marea Neagră. În acest business, Ionuț Nedea s-a asociat cu Erdinc Adali, iar Nedea a părăsit Soley Tour la sfârșitul anului 2021, arată News.ro

”În urma demersurilor echipei Ministerului Antreprenoriatului și Turismului pentru identificarea situației în care se află agenția de Turism Soley Tour, MAT deține următoarele informații comunicate verbal de către administratorul societății: 1. La această oră, 78 de turiști care au achitat pachete turistice de la Soley Tour se află în Turcia și au asigurate cazarea și transportul de către agenția de turism.

2. Administratorul Agenției Soley Tour se află în prezent în Turcia pentru a soluționa problemele identificate pe cale amiabilă și se va prezenta miercuri la sediul MAT pentru efectuarea verificărilor dispuse de către minister. MAT dorește să le mulțumească tuturor agențiilor de turism care și-au arătat disponibilitatea pentru asigurarea gratuită a serviciilor de transport de întoarcere în țară a turiștilor care s-ar afla în imposibilitatea de a achita prețul necesar. Este un gest extraordinar de solidaritate!”, anunță ministerul.

Informații de contact ale agențiilor de turism care pot oferi gratuit transportul din Antalya către România pentru turiștii care au achiziționat pachete de la agenția de turism Soley Tour. Cocktail Holidays oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile, în zilele: 22, 27, 29 august către București și 25 august către Iași.

”Contact: luciana.pricop@cocktailholidays.ro, Christian Tour https://christiantour.ro/contact, Prestige Tours Contact: oana.ginga@prestigetours.ro, Mr.Peter Company https://mrpeter.ro/ro/contact”, arată Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Totodată, ministerul precizează că turiștii români pot lua legătura cu Secția Consulară a Ambasadei României din Ankara în cazul unor situații neprevăzute și dacă au nevoie de ajutor: https://ankara.mae.ro/contact.

”Dragi parteneri,După cum bine stiti, astăzi turismul românesc a mai suferit o lovitură. Agenția Soley Tour a intrat în incapacitate de plată. Regretăm cele întâmplate colegilor noștri și dorim să vă oferim o mână de ajutor. Pentru a face față situației generate dorim să vă asigurăm că echipa noastră va face tot posibilul pentru a fi alături de voi. Deoarece foarte multi turiști au fost afectați: sunt blocați în destinație sau pur și simplu au rămas fără vacanța plătită, noi vom pune la dispoziție întreaga infrastructură pentru a remedia cât putem impactul negativ. Pentru că respectăam dreptul la vacanță, dorim să ajutăm toți turiștii și agențiile să treacă mai ușor peste aceste impedimente și astfel venim către voi cu următoarele soluții: 1. Pentru cei blocați în destinație: Asigurăm returul gratuit, turiștilor aflați în Antalya indiferent de orașul de plecare sau compania aeriană, în limita locurilor disponibile. 2. Pentru cei ce urmează să plece în vacanță: Pentru cursele din Arad (23.08), Tg. Mureș (25.08) și Baia Mare (26.08) oferim posibilitatea de a păstra biletele de avion, fără costuri, cu retur la 7 nopți, celor care doresc și pot să-și asigure serviciile la sol (cazare + transfer)”, anunță Christian Tour, pe un grup de specialitate de pe Facebook.

Pentru celelalte plecări, Christian Tour pune la dispoziție bilete de avion, la preț net, tuturor agențiilor cu rezervări afectate de acest incident.

”Împreună cu partenerul local, vom face toate eforturile necesare astfel încât să putem prelua inclusiv rezervările la sol (cazare + transfer), cât mai aproape de condițiile în care au fost rezervate (EB/SPO). Sperăm ca aceste măsuri să vină în sprijinul tuturor celor afectați și să atenueze problemele generate. În aceste zile grele, vă stăm la dispoziție cu orice stă în puterea noastra”, precizează reprezentații Christian Tour.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!