0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

HoReCa – ANAF – După profesori cu meditații și saloane de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ANAF va extinde și la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditații, precum și a celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor si din activități de înfrumusețare...

Acesta a adăugat că, în perioada următoare, Fiscul ar putea decllanșa verificări mai eficiente și în privința veniturilor obținute din închiriere pe platforme precum Booking și Airbnb.

Deși șeful ANAF a evitat să răspundă la întrebările referitoare la controale pentru aceste categorii de venituri nedeclarate (meditații, chirii, stomatologi) și a insistat asupra intenției Fiscului de a derula programe de prevenire și de conformare...

ANAF va extinde și la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditații, precum și a celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor si din activități de înfrumusețare, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș. Acesta a adăugat că, în perioada următoare, Fiscul ar putea decllanșa verificări mai eficiente și în privința veniturilor obținute din închiriere pe platforme precum Booking și Airbnb.

Potrivit acestuia, ANAF a identificat o zonă de neconformare fiscală în rândul medicilor stomatologi.

„Ținem foarte mult la prevenție. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate. Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca și bemeficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, așa cum este normal când plătesc sumele de bani”, a spus Heiuș referitor la cabinetele stomatologice.

Deși șeful ANAF a evitat să răspundă la întrebările referitoare la controale pentru aceste categorii de venituri nedeclarate (meditații, chirii, stomatologi) și a insistat asupra intenției Fiscului de a derula programe de prevenire și de conformare, ANAF va iniția cel mai probabil cotroale acolo unde consideră că acestea sunt necesare.

ANAF vrea totodată mai mulți bani de la cei cu venituri obținute pe platforme precum Airbnb și Booking.

Heius a afirmat că o zonă de neconformare a fost identificată și în privința veniturilor obținute prin platforme de închiriere pe perioade scurte, cum sunt Airbnb sau Booking.

Dacă în prezent obținerea de informații de la aceste platforme decurge mai greoi decât are nevoie Fiscul, în perioada următoare o directivă europeană va da ANAF instrumentele necesare pentru a accesa facil aceste informatii, susține șeful ANAF. 

ANAF a derulat trei proiecte pilot cu fonduri europene: cedarea folosinței bunurilor, în județele Brașov și Constanța; meditații/activități educaționale și alte forme de învățământ, în județele Sibiu și Cluj; activități de înfrumusețare/întreținere corporală, Ilfov și sectoarele 1 și 3 din București.

În cadrul acestora a trimis scrisori personalizate de informare contribuabililor, a pregătit și promovat ghiduri și materiale informative și a promovat proiectele in spatiul public.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!