1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – ANSVSA a demarat controale fulger în Brașov și Prahova – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Au fost verificate 128 de societăți comerciale: restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, și au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 143.200 lei, scrie News.ro Potrivit unui comunicat al instituției, directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acțiune tematică, desfășurată de inspectorii din cele două județe... Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, etc.) Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne...

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că, având în vedere că zonele de agrement din județele Brașov și Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști, ceea ce implică și un consum crescut de produse alimentare, s-a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfășoară fără incidente alimentare.

Au fost verificate 128 de societăți comerciale: restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, și au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 143.200 lei, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al instituției, directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acțiune tematică, desfășurată de inspectorii din cele două județe, în intervalul 28 – 30 decembrie. Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrității alimentelor și eliminarea oricărui risc alimentar. Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, etc.). Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe. ANSVSA anunță că va continua supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acțiunilor de inspecție și control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 și prin asigurarea serviciului de permanență, de către personalul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!