28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

HoReCa – Antalya – o destinaţie de lux tot mai apreciată de români – Sinteza

5 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un exemplu în acest sens este inaugurarea, la începutul verii acestui an, a Cullinan Golf&Resort, care face parte din grupul Titanic şi care deţine 600 de camere duble şi un teren imens de golf, pe lângă plaja aferentă, mai multe piscine, piscină interioară, un kids club, saună, zonă de fitnes, un aquapark, mai multe restaurante - dintre care unele cu servire a la carte, câteva baruri şi un club de noapte numit Galapagos.

Pe lângă acest teren, Titanic oferă nouă terenuri de fotbal - unde şi-au efectuat pregătirea de iarnă mai multe echipe din fotbalul românesc -, un aquapark, o zonă de piscine, mai multe baruri, un club, vile, 560 de camere în hotel, şi un miniclub în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi pentru copiii care vin împreună cu părinţii în resort şi care au parte de mai multe activităţi în timpul zilei până târziu în noapte.

Antalya reprezintă de peste un deceniu o destinaţie turistică care devine din ce în ce mai apreciată de cetăţenii români. Drumul către regiunea turistică a Turciei de la Marea Mediterană a fost deschis, undeva la începutul anilor 2000, de către echipele de fotbal din ţara noastră, care au găsit acolo toate condiţiile necesare pentru efectuarea cantonamentului din timpul iernii: resorturi situate într-un adevărat paradis verde, cazare de lux, terenuri de fotbal unde gazonul e tuns uniform, perfect, şi condiţii de masă impecabile.

Pentru cei care s-ar fi aşteptat ca nivelul la care se află serviciile turistice oferite în Antalya să scadă din cauza crizelor din ultimii ani – pandemică, economică, energetică şi mai nou cea provocată de războiul din Ucraina -, situaţia este alta. Turismul din zonă este în plină expansiune, mai multe resorturi şi hoteluri de lux fiind inaugurate sau modernizate în ultimul an pentru a satisface toate cerinţele clienţilor care aleg să îşi petreacă vacanţa pe litoralul turcesc al Mării Mediterane.

Un exemplu în acest sens este inaugurarea, la începutul verii acestui an, a Cullinan Golf&Resort, care face parte din grupul Titanic şi care deţine 600 de camere duble şi un teren imens de golf, pe lângă plaja aferentă, mai multe piscine, piscină interioară, un kids club, saună, zonă de fitnes, un aquapark, mai multe restaurante – dintre care unele cu servire a la carte, câteva baruri şi un club de noapte numit Galapagos.

Practic, noul resort a pus în practică ideea concept-family, menită să stimuleze turismul pentru întreaga familie. În timp ce adulţii îşi petrec vacanţa la plajă, la piscină sau pe terenul de golf, copiii au activitate în Kids Club întreaga zi, de la ora 10 până la ora 2 a.m., când părinţii revin din clubul de noapte şi îşi pot lua minorii din clubul respectiv care este dotat şi cu o zonă în care cei mici se pot odihni.

Pe lângă toate acestea, la nivelul -1 se află o imensă zonă de shopping care îţi creează impresia că te afli într-un adevărat mall.

Dogukan Gezer, sales representative al Cullinan Golf&Resort, ne-a declarat: „Deşi suntem în primul an de activitate – am deschis abia în 27 iunie – hotelul a fost plin, la capacitate maximă în permanenţă. Pe lângă capacitatea de cazare din hotel mai avem şi o zonă de vile pentru clienţii care îşi doresc cât mai multă linişte. Cei mai mulţi turişti sunt din Europa. La noi vin turişti din Marea Britanie, Germania şi ţările nordice pentru a juca golf pe imensul teren pe care îl deţinem împreună cu resortul Titanic şi care are 1.120.000 metri pătraţi (n.red. – 112 hectare). Spre deosebire de Titanic, avem şi o plajă de 800.000 metri pătraţi (n.red. – 80 hectare) – cea mai mare din Belek, iar suprafaţa hotelului se întinde pe 120.000 metri pătraţi (12 hectare) cu tot cu zona de vile, club de noapte şi aquapark. Referitor la turiştii care au fostr cazaţi la noi, precizez că, din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor europene contra Federaţiei Ruse, majoritatea clienţilor sunt din Rusia. Ruşii împreună cu cei din Comunitatea Statelor Independente au reprezentat în acest an 75% din clienţii resortului nostru. Din totalul clienţilor, doar 10% sunt români, dar este de înţeles pentru că resortul este nou şi abia acum află concetăţenii dumneavoastră despre existenţa lui”.

El ne-a mai transmis că perioada cea mai aglomerată din acest an este octombrie-decembrie, când pe terenul imens al resortului se desfăşoară mai multe turnee de golf, la care participă jucători din mai multe ţări ale lumii.

Referitor la estimările pentru anul viitor, date fiind criza preţurilor din energie şi inflaţia galopantă din Turcia, care în aceste momente se situează undeva la 83-85%, prognoza pentru finalul anului 2022 fiind de 65%, va avea loc o creştere a preţurilor la resorturile din Antalya. Dacă la majoritatea acestora, care au activitate de 10-12 ani, majorarea tarifelor va fi una de maximum 25%, conducerea Cullinan Golf&Resort va opera o majorare mai consistentă prin prisma condiţiilor de lux oferite, a serviciilor oferite şi a faptului că resortul este cel mai nou din Belek.

„Noi am hotărât să creştem preţurile pentru anul viitor. Vor fi un pic mai mari, din cauza inflaţiei, preţurilor la gaze şi la electricitate. De aceea am decis o majorare de 50%, care, deşi pare mare, este una care ne permite şi nouă să ne achităm toate debitele către furnizori, ratele pentru creditele luate pentru construirea acestui resort, inclusiv să plătim salariile celor aproape 1000 de angajaţi pe care îi avem. În ciuda acestei majorări, proiecţia pentru anul viitor este una bună şi ne aşteptăm la un grad de ocupare cuprins între 90% şi 95% şi în 2023”, ne-a spus Dogukan Gezer.

Concept-family – o idee turistică predominantă în Belek

Cazare şi servicii de lux se găsesc şi la resortul Titanic Mardan Palace, cu care Cullinan Golf&Resort are în comun imensul teren de golf. Pe lângă acest teren, Titanic oferă nouă terenuri de fotbal – unde şi-au efectuat pregătirea de iarnă mai multe echipe din fotbalul românesc -, un aquapark, o zonă de piscine, mai multe baruri, un club, vile, 560 de camere în hotel, şi un miniclub în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi pentru copiii care vin împreună cu părinţii în resort şi care au parte de mai multe activităţi în timpul zilei până târziu în noapte. Singurul inconvenient al resortului Titanic pare la prima vedere distanţa foarte mare faţă de plajă – aproximativ 850 de metri – dar conducerea acestui loc de relaxare totală a rezolvat şi această problemă. Turiştii au de unde alege. Titanic Resort le oferă două posibilităţi de a ajunge rapid la ţărmul mării: cu minicarul, care circulă regulat, la câteva minute de aşteptare într-o staţie amenajată, sau cu un shuttle-boat, pe râul din apropiere. Mai arătăm că la nivelul -2 al hotelului se află un adevărat orăşel, cu magazine, baruri, zone pregătite deja pentru vizionarea de către turişti a partidelor de fotbal care se vor desfăşura la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

Anul acesta, în resortul Titanic au fost cazaţi 2500 de români. Pentru anul viitor, conducerea hotelului susţine că va majora tarifele, în funcţie de rata inflaţiei din Turcia, iar majorarea se va situa între 20% şi 25%.

Dacă din cele de mai sus reiese că concept-family pare deja o normalitate pentru turiştii care vin în Belek, precizăm că ştacheta acestuia a fost ridicată la un nivel foarte ridicat de către cei de la Ela Excellence Resort, fostul Ela Quality Resort.

Odată cu modernizarea resortului, care a avut loc anul trecut, hotelul şi-a schimbat şi brandul, potrivit excelenţei serviciilor oferite. Inaugurat în 2007 şi modernizat recent, Ela Excellence Resort are 650 de camere şi 1250 de angajaţi. Investiţia în modernizare a depăşit 30 milioane euro. Pentru că 60% dintre turişti vin însoţiţi de membrii familiei, printre care se numără şi copiii, conducerea resortului a decis să pună accent deosebit pe concept-family şi a realizat un Kids Club multifuncţional, pentru fiecare categorie de vârstă. 80 de angajaţi ai resortului au grijă de copii în zona dedicată acestora, supravegherea minorilor fiind una zonală şi nu individuală. Kids-Club-ul este dotat şi cu o zonă de mese, unde copiii pot veni singuri de la vârsta de patru ani. Fiecare copil poartă un ecuson colorat. Cel de culoare roşie înseamnă că minorul nu poate părăsi zona în care se află în Kids-Club – cu excepţia orei de masă când este însoţit de personalul resortului – până când nu vin părinţii să îl ia, iar cel verde înseamnă că minorul se poate plimba singur prin toate zonele din clubul dedicat copiilor. Club care oferă şi experienţe practice, fiind dotat cu o ministaţie de pompieri, unde copiii se pot îmbrăca în pompieri şi urca într-o mini-utilitară de pompieri pentru a simula stingerea unui incendiu. Zona mai este dotată şi cu un mini-laborator de criminalistică, un loc dedicat formării agenţilor secreţi, o mini-staţie de poliţie şi chiar un mini-spital, toate spaţiile fiind dotate cu tot ce trebuie pentru ca minorii, sub supravegherea personalului resortului, să aibă experienţe care simulează perfect realitatea.

Probabil că şi datorită acestui club destinat copiilor, anul acesta Ela Excellence Resort a contabilizat până acum 500.000 de turişti, o medie de 2000 de turişti per sejur. Resortul se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare şi are, pe lângă hotel, şi o zonă de vile lângă un lac dotate cu tot ce trebuie – inclusiv spaţiu pentru barbecue, cabane, mai multe baruri în apropierea plajei, club de noapte.

Deşi numărul de turişti pare ridicat în majoritatea resorturilor din Belek, datorită suprafeţei mari pe care se întind acestea, liniştea nu este perturbată, clienţii beneficiind de condiţii de relaxare totală.

În afara acestor resorturi, mai menţionăm şi resortul Granada Luxury Resort, care deţine cea mai mare piscină din Europa, în suprafaţă de 9800 metri pătraţi, şi mai multe zone tematice, cum ar fi Maldives – care este destinată doar persoanelor adulte, zone în care oferă şi petreceri tematice, cum ar fi, de exemplu, cele de Halloween, Valentine’s Day, Paşte, Crăciun şi Anul Nou.

Mahir Ahmetoglu: „Vacanţa în Antalya – ieftină prin prisma raportului

calitate-preţ”

Vacanţele în Antalya sunt din ce în ce mai accesibile românilor, 250.000 de concetăţeni petrecându-şi concediul în regiunea din Turcia anul acesta, aşa cum susţine Mahir Ahmetoglu, proprietarul agenţiei de turism Summer Tour, partener al agenţiei de turism din ţara noastră Paralela 45.

„După pandemie, România a reprezentat o ţară deschisă pentru turismul în Turcia, ceea ce a garantat dezvoltarea afacerilor în acest domeniu. Antalya este o destinaţie plăcută pentru turiştii români, este o destinaţie ospitalieră, cu activităţi culturale, activităţi pentru copii şi activităţi pentru adulţi. Iar serviciile oferite de resorturi sunt excelente. Aceste condiţii pot fi găsite doar în Antalya, unde există capacităţi de cazare pentru toată lumea, de la două stele la cinci stele. Antalya este o destinaţie pentru familie, sport, cupluri şi pensionari, iar un sejur mediu se situează la 9,2 nopţi de cazare. Preţurile vor creşte un pic pentru anul viitor, deoarece este o criză economică la nivel global, avem o inflaţie ridicată – care la finalul anului ar trebui să coboare la 65%, iar peste acestea se adaugă şi criza din energie privind preţurile accentuată de războiul din Ucraina. Dar vorbind despre turism, vorbim despre o lume dinamică. Cei care nu îşi vor mai permite, din cauza noilor preţuri, să vină de trei ori pe an în Antalya, vor veni de două ori pe an şi vor beneficia de aceleaşi servicii excelente oferite de resorturile din zonă. Vor mai apărea şi capacităţi de cazare noi, deoarece investiţiile continuă; numai anul viitor vor fi inaugurate două noi resorturi. La dezvoltarea turismului din Antalya a contribuit mult şi aeroportul din zonă, care, deşi a fost inaugurat în 1998, a devenit în timp scurt al doilea aeroport al Turciei ca număr de pasageri, fapt pentru care în prezent se lucrează la construirea celui de-al treilea de călători pe lângă cele două existente”, ne-a declarat Mahir Ahmetoglu.

Recent, în Antalya, a avut loc un târg de turism la care au participat şi reprezentanţii agenţiei de turism Paralela 45, care au avut posibilitatea să se întâlnească şi să negocieze tarifele pentru anul următor cu cei 15 hotelieri turci cu care colaborează compania din ţara noastră.

Antalya reprezintă de peste un deceniu o destinaţie turistică care devine din ce în ce mai apreciată de cetăţenii români. Drumul către regiunea turistică a Turciei de la Marea Mediterană a fost deschis, undeva la începutul anilor 2000, de către echipele de fotbal din ţara noastră, care au găsit acolo toate condiţiile necesare pentru efectuarea cantonamentului din timpul iernii: resorturi situate într-un adevărat paradis verde, cazare de lux, terenuri de fotbal unde gazonul e tuns uniform, perfect, şi condiţii de masă impecabile.

Pentru cei care s-ar fi aşteptat ca nivelul la care se află serviciile turistice oferite în Antalya să scadă din cauza crizelor din ultimii ani – pandemică, economică, energetică şi mai nou cea provocată de războiul din Ucraina -, situaţia este alta. Turismul din zonă este în plină expansiune, mai multe resorturi şi hoteluri de lux fiind inaugurate sau modernizate în ultimul an pentru a satisface toate cerinţele clienţilor care aleg să îşi petreacă vacanţa pe litoralul turcesc al Mării Mediterane.

Un exemplu în acest sens este inaugurarea, la începutul verii acestui an, a Cullinan Golf&Resort, care face parte din grupul Titanic şi care deţine 600 de camere duble şi un teren imens de golf, pe lângă plaja aferentă, mai multe piscine, piscină interioară, un kids club, saună, zonă de fitnes, un aquapark, mai multe restaurante – dintre care unele cu servire a la carte, câteva baruri şi un club de noapte numit Galapagos.

Practic, noul resort a pus în practică ideea concept-family, menită să stimuleze turismul pentru întreaga familie. În timp ce adulţii îşi petrec vacanţa la plajă, la piscină sau pe terenul de golf, copiii au activitate în Kids Club întreaga zi, de la ora 10 până la ora 2 a.m., când părinţii revin din clubul de noapte şi îşi pot lua minorii din clubul respectiv care este dotat şi cu o zonă în care cei mici se pot odihni.

Pe lângă toate acestea, la nivelul -1 se află o imensă zonă de shopping care îţi creează impresia că te afli într-un adevărat mall.

Dogukan Gezer, sales representative al Cullinan Golf&Resort, ne-a declarat: „Deşi suntem în primul an de activitate – am deschis abia în 27 iunie – hotelul a fost plin, la capacitate maximă în permanenţă. Pe lângă capacitatea de cazare din hotel mai avem şi o zonă de vile pentru clienţii care îşi doresc cât mai multă linişte. Cei mai mulţi turişti sunt din Europa. La noi vin turişti din Marea Britanie, Germania şi ţările nordice pentru a juca golf pe imensul teren pe care îl deţinem împreună cu resortul Titanic şi care are 1.120.000 metri pătraţi (n.red. – 112 hectare). Spre deosebire de Titanic, avem şi o plajă de 800.000 metri pătraţi (n.red. – 80 hectare) – cea mai mare din Belek, iar suprafaţa hotelului se întinde pe 120.000 metri pătraţi (12 hectare) cu tot cu zona de vile, club de noapte şi aquapark. Referitor la turiştii care au fostr cazaţi la noi, precizez că, din cauza războiului din Ucraina şi a sancţiunilor europene contra Federaţiei Ruse, majoritatea clienţilor sunt din Rusia. Ruşii împreună cu cei din Comunitatea Statelor Independente au reprezentat în acest an 75% din clienţii resortului nostru. Din totalul clienţilor, doar 10% sunt români, dar este de înţeles pentru că resortul este nou şi abia acum află concetăţenii dumneavoastră despre existenţa lui”.

El ne-a mai transmis că perioada cea mai aglomerată din acest an este octombrie-decembrie, când pe terenul imens al resortului se desfăşoară mai multe turnee de golf, la care participă jucători din mai multe ţări ale lumii.

Referitor la estimările pentru anul viitor, date fiind criza preţurilor din energie şi inflaţia galopantă din Turcia, care în aceste momente se situează undeva la 83-85%, prognoza pentru finalul anului 2022 fiind de 65%, va avea loc o creştere a preţurilor la resorturile din Antalya. Dacă la majoritatea acestora, care au activitate de 10-12 ani, majorarea tarifelor va fi una de maximum 25%, conducerea Cullinan Golf&Resort va opera o majorare mai consistentă prin prisma condiţiilor de lux oferite, a serviciilor oferite şi a faptului că resortul este cel mai nou din Belek.

„Noi am hotărât să creştem preţurile pentru anul viitor. Vor fi un pic mai mari, din cauza inflaţiei, preţurilor la gaze şi la electricitate. De aceea am decis o majorare de 50%, care, deşi pare mare, este una care ne permite şi nouă să ne achităm toate debitele către furnizori, ratele pentru creditele luate pentru construirea acestui resort, inclusiv să plătim salariile celor aproape 1000 de angajaţi pe care îi avem. În ciuda acestei majorări, proiecţia pentru anul viitor este una bună şi ne aşteptăm la un grad de ocupare cuprins între 90% şi 95% şi în 2023”, ne-a spus Dogukan Gezer.

Concept-family – o idee turistică predominantă în Belek

Cazare şi servicii de lux se găsesc şi la resortul Titanic Mardan Palace, cu care Cullinan Golf&Resort are în comun imensul teren de golf. Pe lângă acest teren, Titanic oferă nouă terenuri de fotbal – unde şi-au efectuat pregătirea de iarnă mai multe echipe din fotbalul românesc -, un aquapark, o zonă de piscine, mai multe baruri, un club, vile, 560 de camere în hotel, şi un miniclub în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi pentru copiii care vin împreună cu părinţii în resort şi care au parte de mai multe activităţi în timpul zilei până târziu în noapte. Singurul inconvenient al resortului Titanic pare la prima vedere distanţa foarte mare faţă de plajă – aproximativ 850 de metri – dar conducerea acestui loc de relaxare totală a rezolvat şi această problemă. Turiştii au de unde alege. Titanic Resort le oferă două posibilităţi de a ajunge rapid la ţărmul mării: cu minicarul, care circulă regulat, la câteva minute de aşteptare într-o staţie amenajată, sau cu un shuttle-boat, pe râul din apropiere. Mai arătăm că la nivelul -2 al hotelului se află un adevărat orăşel, cu magazine, baruri, zone pregătite deja pentru vizionarea de către turişti a partidelor de fotbal care se vor desfăşura la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

Anul acesta, în resortul Titanic au fost cazaţi 2500 de români. Pentru anul viitor, conducerea hotelului susţine că va majora tarifele, în funcţie de rata inflaţiei din Turcia, iar majorarea se va situa între 20% şi 25%.

Dacă din cele de mai sus reiese că concept-family pare deja o normalitate pentru turiştii care vin în Belek, precizăm că ştacheta acestuia a fost ridicată la un nivel foarte ridicat de către cei de la Ela Excellence Resort, fostul Ela Quality Resort.

Odată cu modernizarea resortului, care a avut loc anul trecut, hotelul şi-a schimbat şi brandul, potrivit excelenţei serviciilor oferite. Inaugurat în 2007 şi modernizat recent, Ela Excellence Resort are 650 de camere şi 1250 de angajaţi. Investiţia în modernizare a depăşit 30 milioane euro. Pentru că 60% dintre turişti vin însoţiţi de membrii familiei, printre care se numără şi copiii, conducerea resortului a decis să pună accent deosebit pe concept-family şi a realizat un Kids Club multifuncţional, pentru fiecare categorie de vârstă. 80 de angajaţi ai resortului au grijă de copii în zona dedicată acestora, supravegherea minorilor fiind una zonală şi nu individuală. Kids-Club-ul este dotat şi cu o zonă de mese, unde copiii pot veni singuri de la vârsta de patru ani. Fiecare copil poartă un ecuson colorat. Cel de culoare roşie înseamnă că minorul nu poate părăsi zona în care se află în Kids-Club – cu excepţia orei de masă când este însoţit de personalul resortului – până când nu vin părinţii să îl ia, iar cel verde înseamnă că minorul se poate plimba singur prin toate zonele din clubul dedicat copiilor. Club care oferă şi experienţe practice, fiind dotat cu o ministaţie de pompieri, unde copiii se pot îmbrăca în pompieri şi urca într-o mini-utilitară de pompieri pentru a simula stingerea unui incendiu. Zona mai este dotată şi cu un mini-laborator de criminalistică, un loc dedicat formării agenţilor secreţi, o mini-staţie de poliţie şi chiar un mini-spital, toate spaţiile fiind dotate cu tot ce trebuie pentru ca minorii, sub supravegherea personalului resortului, să aibă experienţe care simulează perfect realitatea.

Probabil că şi datorită acestui club destinat copiilor, anul acesta Ela Excellence Resort a contabilizat până acum 500.000 de turişti, o medie de 2000 de turişti per sejur. Resortul se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare şi are, pe lângă hotel, şi o zonă de vile lângă un lac dotate cu tot ce trebuie – inclusiv spaţiu pentru barbecue, cabane, mai multe baruri în apropierea plajei, club de noapte.

Deşi numărul de turişti pare ridicat în majoritatea resorturilor din Belek, datorită suprafeţei mari pe care se întind acestea, liniştea nu este perturbată, clienţii beneficiind de condiţii de relaxare totală.

În afara acestor resorturi, mai menţionăm şi resortul Granada Luxury Resort, care deţine cea mai mare piscină din Europa, în suprafaţă de 9800 metri pătraţi, şi mai multe zone tematice, cum ar fi Maldives – care este destinată doar persoanelor adulte, zone în care oferă şi petreceri tematice, cum ar fi, de exemplu, cele de Halloween, Valentine’s Day, Paşte, Crăciun şi Anul Nou.

Mahir Ahmetoglu: „Vacanţa în Antalya – ieftină prin prisma raportului

calitate-preţ”

Vacanţele în Antalya sunt din ce în ce mai accesibile românilor, 250.000 de concetăţeni petrecându-şi concediul în regiunea din Turcia anul acesta, aşa cum susţine Mahir Ahmetoglu, proprietarul agenţiei de turism Summer Tour, partener al agenţiei de turism din ţara noastră Paralela 45.

„După pandemie, România a reprezentat o ţară deschisă pentru turismul în Turcia, ceea ce a garantat dezvoltarea afacerilor în acest domeniu. Antalya este o destinaţie plăcută pentru turiştii români, este o destinaţie ospitalieră, cu activităţi culturale, activităţi pentru copii şi activităţi pentru adulţi. Iar serviciile oferite de resorturi sunt excelente. Aceste condiţii pot fi găsite doar în Antalya, unde există capacităţi de cazare pentru toată lumea, de la două stele la cinci stele. Antalya este o destinaţie pentru familie, sport, cupluri şi pensionari, iar un sejur mediu se situează la 9,2 nopţi de cazare. Preţurile vor creşte un pic pentru anul viitor, deoarece este o criză economică la nivel global, avem o inflaţie ridicată – care la finalul anului ar trebui să coboare la 65%, iar peste acestea se adaugă şi criza din energie privind preţurile accentuată de războiul din Ucraina. Dar vorbind despre turism, vorbim despre o lume dinamică. Cei care nu îşi vor mai permite, din cauza noilor preţuri, să vină de trei ori pe an în Antalya, vor veni de două ori pe an şi vor beneficia de aceleaşi servicii excelente oferite de resorturile din zonă. Vor mai apărea şi capacităţi de cazare noi, deoarece investiţiile continuă; numai anul viitor vor fi inaugurate două noi resorturi. La dezvoltarea turismului din Antalya a contribuit mult şi aeroportul din zonă, care, deşi a fost inaugurat în 1998, a devenit în timp scurt al doilea aeroport al Turciei ca număr de pasageri, fapt pentru care în prezent se lucrează la construirea celui de-al treilea de călători pe lângă cele două existente”, ne-a declarat Mahir Ahmetoglu.

Recent, în Antalya, a avut loc un târg de turism la care au participat şi reprezentanţii agenţiei de turism Paralela 45, care au avut posibilitatea să se întâlnească şi să negocieze tarifele pentru anul următor cu cei 15 hotelieri turci cu care colaborează compania din ţara noastră.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!