16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

HoReCa – Blue Air – Grindeanu cere intervenția ANAF. Ciucă: Fondurile… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Wizz Air a chemat presa de la București pentru a insista asupra faptului că oferă prețuri reduse pasagerilor afectați de anularea curselor Blue Air, profitând de context pentru a anunța și că lansează noi rute din România...

Guvernul va aproba, prin hotărâre, fondurile necesare pentru repatrierea românilor afectați de anularea zborurilor Blue Air, până în acest moment 2.098 de cetățeni români solicitând ajutor în acest sens, a arătat premierul Ciucă, care a cerut ca sumele alocate să fie recuperate de la companie.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a aflat între timp că Blue Air se află - de 2 ani - în procedură de concordat preventiv, a cerut la rândul său și intervenția ANAF, amintind că Guvernul a acordat companiei și un ajutor de stat de 300 milioane lei.

Guvernul va aproba, prin hotărâre, fondurile necesare pentru repatrierea românilor afectați de anularea zborurilor Blue Air, până în acest moment 2.098 de cetățeni români solicitând ajutor în acest sens, a arătat premierul Ciucă, care a cerut ca sumele alocate să fie recuperate de la companie. La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a aflat între timp că Blue Air se află – de 2 ani – în procedură de concordat preventiv, a cerut la rândul său și intervenția ANAF, amintind că Guvernul a acordat companiei și un ajutor de stat de 300 milioane lei.  

”Am luat decizia să intervenim pentru a sprijini cetățenii români. Ei sunt clar afectați de suspendare a acestor zboruri și ministerele de linie au întreprins măsurile necesare astfel încât să putem să îi sprijinim să revină acasă. Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii și fondurile alocate din bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situație. Ca atare, în acest sens, rog Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului să urmărească și să monitorizeze îndeaproape întregul proces”, a spus Ciucă.

Acesta a arătat că 2.098 de cetățeni au apelat la serviciile consulare în vederea reparrierii.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care anterior a precizat că Guvernul va aloca 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectați de decizia companiei Blue Air, a amintit că există un regulament european care prevede că în cazul unor anulări, întârzieri de zbor mai mari de 6 ore călătorii au dreptul să ceară despăgubiri de la compania respectivă, iar acest lucru se aplică și companiei Blue Air.

”Vorbim de o companie privată Blue Air, o companie care chiar dacă a primit un ajutor în 2020 de vreo 300 de milioane în acea perioadă și pe care statul trebuie să îl recupereze și vă mulțumesc că ați dat sarcină către anumite structuri și către ANPC, dar eu cred că e cazul și către ANAF și către celelalte instituții care se ocupă de recuperarea acestor datorii”, a spus Grindeanu, care a adăugat că ”în acest moment știu că se află această companie într-o procedură de concordat și domnul ministru al Finanțelor probabil cunoaște în detaliu acest lucru”.

”Absolut toate instituțiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie”, a spus și premierul Nicolae Ciucă. 

Profit.ro a relatat că Blue Air rămâne încă un an, până în iunie 2023, în concordat preventiv, procedură deschisă în urmă cu doi ani, Tribunalul București omologând prelungirea cu 12 luni.

Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu de insolvență în acest moment, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să își stingă datoriile și continue activitatea. În baza acestui mecanism, negocierile cu creditorii pot fi derulate cu un plan de restructurare adaptat la situația economică excepțională generată de pandemie.

Detalii despre concordatul preventiv au fost prezentate de Profit.ro AICI.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!