13.9 C
București
vineri, mai 20, 2022

HoReCa – BRD reacționează în cazul închiderii singurului hotel… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Hotelul, deținut de familia libaneză Sarieddine, este localizat în apropierea Pieței Unirii din București, are 88 de camere, o sală de conferințe de 170 de metri pătrați și este clasificat la patru stele.

Fostul Bucharest City Hotel era unul dintre cele 4 hoteluri care funcționau sub brandul DoubleTree by Hilton și singurul din București, fiind afiliat în 2011 la celebrul lanț internațional.

În 2020, pe fondul pandemiei care a afectat puternic turismul, cifra de afaceri a acestei companii s-a prăbușit la 2,4 milioane de lei, de la un vârf de 13,6 milioane de lei atins în 2019, iar de la un profit net de 2,5 milioane de lei a ajuns la pierderi de 2,1 milioane lei, potrivit datelor disponibile pe termene.ro. Compania îi are ca asociați pe oamenii de afaceri de origine libaneză Raafat Sarieddine, cu 45,9%, Lina Zebian, cu 34,1%, și Salim Sarieddine, cu restul de 20%.

BRD – Groupe Societe Generale aplică criterii obiective pentru determinarea cadrului de colaborare cu proprii clienți, de o manieră nediscriminatorie, iar în acest sens a susținut activitatea societății care operează Hotelul DoubleTree by Hilton București și a fost un factor central în vederea asigurării bunei funcționări a acesteia, transmite banca pentru Profit.ro.

Instituția reacționează astfel la anunțul prezentat de către acționarii și managementul unității de cazare, conform căruia hotelul a fost închis din diferite motive, printre care este menționată și “lipsa de înțelegere a partenerului nostru financiar major BRD Groupe Societe Generale”.

Banca reacționează acum, arătând că “dinamica unei colaborări va fi întotodeauna influențată și fundamentată pe respectarea prudenței bancare și a legislației în vigoare, avându-se în vedere factori, indici și criterii obiective”.

BRD reacționează în cazul închiderii singurului hotel DoubleTree by Hilton din București: Am susținut activitatea societății și am fost un factor central în asigurarea bunei funcționări

BRD reacționează în cazul închiderii singurului hotel DoubleTree by Hilton din București: Am susținut activitatea societății și am fost un factor central în asigurarea bunei funcționări

 

Hotelul, deținut de familia libaneză Sarieddine, este localizat în apropierea Pieței Unirii din București, are 88 de camere, o sală de conferințe de 170 de metri pătrați și este clasificat la patru stele. Fostul Bucharest City Hotel era unul dintre cele 4 hoteluri care funcționau sub brandul DoubleTree by Hilton și singurul din București, fiind afiliat în 2011 la celebrul lanț internațional.

După închiderea DoubleTree by Hilton București, în această rețea au mai rămas acum hotelurile din Cluj-Napoca, Sighișoara și Oradea.

În 2020, pe fondul pandemiei care a afectat puternic turismul, cifra de afaceri a acestei companii s-a prăbușit la 2,4 milioane de lei, de la un vârf de 13,6 milioane de lei atins în 2019, iar de la un profit net de 2,5 milioane de lei a ajuns la pierderi de 2,1 milioane lei, potrivit datelor disponibile pe termene.ro.

BRD reacționează în cazul închiderii singurului hotel DoubleTree by Hilton din București: Am susținut activitatea societății și am fost un factor central în asigurarea bunei funcționări

Compania îi are ca asociați pe oamenii de afaceri de origine libaneză Raafat Sarieddine, cu 45,9%, Lina Zebian, cu 34,1%, și Salim Sarieddine, cu restul de 20%.

În 2018, Profit.ro a anunțat că hotelul a fost scos la vânzare pentru 12 milioane de euro, acționarii libanezi vrând să se întoarcă în țara natală.

În contextul relaxării parțiale a restricțiilor, turismul a dat semne de revenire în 2021, atât în România, cât și la nivelul Uniunii Europene, arată datele biroului european de statistică Eurostat.

Înnoptările în structurile de primire turistică din România au crescut anul trecut cu 43% față de 2020, dar au fost cu 31% sub cel din 2019, anul de dinaintea izbucnirii pandemiei de Covid-19.

România a avut una dintre cele mai puternice reveniri din UE, fiind pe locul 7 la nivelul blocului comunitar în ceea ce privește evoluția anuală.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!