Ştim bine că în sudul ţării şi în particular în judeţul Teleorman, termenul de „atracţie turistică” nu te duce cu gândul direct la o zonă turistică, dar cu siguranţă că acel inedit există şi aici, se arată într-un comunicat de presă, remis redacţiei. În jurul oraşului Videle, alături de mai multe activităţi economice care se desfăşoară aici există şi locuri de vizitat.
La 25 de kilometri de oraş, mai exact în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, între 2011 şi 2021 a fost edificată o mănăstire minunată (în stilul ortodox grecesc) denumită Mănăstirea Pantocrator. Aici este un adevărat loc de pelerinaj, unde ajung pelerini din întreaga ţară şi nu numai.
Alte atracţii încă puţin cunoscute din regiune sunt Stejarul lui Mihai Viteazul (unde se spune că s-ar fi odihnit marele domnitor împreună cu o parte din oştenii săi) şi Biserica de lemn din Videle – Cârtojanca, ridicată în anul 1819 şi înlocuită din 1883, se arată în comunicat.
La alţi 25 – 30 de kilometri, în comuna Călineşti, există prima distilerie artizanală cu produse din România care a câştigat aurul la concursuri internaţionale, distilerie concepută, construită şi administrată de către Alexandru Haită.
De asemenea, comuna Talpa (aflată la 15-20 de kilometri distanţă de Videle) este localitatea unde s-au filmat cele două capodopere ale cinematografiei româneşti, Moromeţii I şi Moromeţii II. Aici se poate vizita casa familiei Moromete precum şi alte obiective care au făcut parte din decorul filmului.
Activităţile de recreere (pescuit şi vânătoare) din zonă sunt de asemenea importante şi atrag vizitatori. La Videle s-a înfiinţat, în decursul anilor, şi un grup foarte activ de ciclism, „Bicicliştii de la Videle”, potrivit sursei.
Un „hub” care atrage turişti şi delegaţii în zonă este pensiunea „Casa Verde” din Videle. Turiştii şi grupurile găzduite până în prezent sunt cu preponderenţă din zona de business şi turism de afaceri (angajaţii unor companii care îşi desfăşoară activitatea în zona oraşului Videle, mai ales din domeniul extracţiei de petrol şi conexe, puţini ştiind că zona Videle a fost o importantă zonă petrolieră). De asemenea, pensiunea a primit turişti şi oameni de afaceri străini din Austria, Germania, Franţa, Finlanda, Norvegia, Grecia şi Spania. În plus, aici se mai cazează turişti ocazionali care ajung în Videle pentru diverse evenimente private (nunţi, botezuri etc.).
Pensiunea Casa Verde a fost concepută pentru a asigura confort la preţuri decente, un „raport calitate/preţ” real. Încă de la început, din anul 2009, planul proprietarilor a fost acela de a oferi o cazare decentă conform cerinţelor zonei. Ca un mic detaliu, aceasta a fost prima unitate de cazare integrată în orasul Videle, cât şi în zonă. Pensiunea dispune de opt camere cu băi proprii, TV, internet wireless, minibar, aer condiţionat, cât şi alte facilităţi precum un restaurant, terasă, parcare proprie, sală de evenimente pentru conferinţe şi şedinţe. Pentru a deveni cât mai „verde”, ca şi numele de altfel, pensiunea dispune, de un an, de un sistem fotovoltaic care asigură independenţa energetică din resurse regenerabile, arată datele comunicatului.
„Poate că zona Videle nu are încă multe obiective turistice şi activităţi de desfăşurat, dar oamenii sunt primitori, dornici de a promova zona şi localitatea. Sunt sigur că în viitorul nu foarte îndepărtat se vor înfiinţa locaţii frumoase pentru recreere şi pentru petrecerea timpului liber în natură”, declară Iulian Bolnavu, managing partner „Casa Verde”.
Turismul în zona Videle se va dezvolta mai ales pentru zona de relaxare şi petrecere a timpului în natură. Oraşul, fiind în apropierea Capitalei şi având infrastructura necesară, cu siguranţă că va atrage turişti care doresc să se relaxeze şi să petreacă momente în natură, departe de aglomeraţie, poluare şi agitaţie, informează sursa.
Planurile de dezvoltare ale companiei „Casa Verde” sunt ambiţioase. În viitor, proprietarii intenţionează să extindă structura existentă. În vecinătatea locaţiei au achiziţionat 2000 mp unde vor construi un hotel la cele mai moderne standarde.
Conform datelor din comunicat, „În acest moment analizăm fezabilitatea unei investiţii şi urmărim programele de finanţare prin fonduri nerambursabile. Proiectul pe care îl avem în minte necesită o investiţie de aproximativ 2 milioane de euro. O altă idee pe care o avem pe termen mediu şi lung o reprezintă investiţia într-un resort şi căutăm locaţii în afara oraşului, situate în natură, pentru a dezvolta o structură mai complexă cu piscine, spa, saloane de evenimente. Turiştii găsesc bogăţia în simplitatea naturii, prin întoarcerea la origini descoperă adevărata lor identitate. Integrarea turismului în oraşul Videle nu este doar despre atragerea turiştilor, ci şi despre reconectarea lor cu frumuseţea autentică a locului şi cu inima comunităţii locale”, susţine Iulian Bolnavu.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).