3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

HoReCa – Cetatea Poienari, închisă turiștilor pentru lucrări de conservare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cetatea Poienari, cunoscută și drept Cetatea lui Vlad Țepeș, unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Argeș, care atrage anual peste o sută de mii de vizitatori, a fost închisă turiștilor, începând de luni, pentru o perioadă de 16 luni, timp în care se vor face lucrări de conservare și reabilitare... Din acest motiv, începând de astăzi, timp de 16 luni, cetatea domnitorului Vlad Țepeș, Cetatea Poienari va fi închisă pentru turiști”, a anunțat Consiliul Județean Argeș, într-un comunicat de presă..

Cetatea Poienari, cunoscută și drept Cetatea lui Vlad Țepeș, unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Argeș, care atrage anual peste o sută de mii de vizitatori, a fost închisă turiștilor, începând de luni, pentru o perioadă de 16 luni, timp în care se vor face lucrări de conservare și reabilitare.

„Pentru prima dată de la intrarea în administrarea Consiliului Județean Argeș, Cetatea Poienari va intra într-un amplu program de conservare și reabilitare.  Astăzi, 8 noiembrie 2021, a fost predat amplasamentul firmei care a câștigat proiectul Consiliului Județean Argeș, finanțat din fonduri europene, privind Conservarea și consolidarea Cetății Poenari Argeș. Din acest motiv, începând de astăzi, timp de 16 luni, cetatea domnitorului Vlad Țepeș, Cetatea Poienari va fi închisă pentru turiști”, a anunțat Consiliul Județean Argeș, într-un comunicat de presă.

Contractul de proiectare și execuție pentru lucrările de conservare și reabilitare a fost semnat în luna iulie a acestui an, iar  lucrările propuse vizează suprafața de 1.897 metri pătrați, cuprinzând suprafața construită a cetății și scările care duc până la cetate, scrie News.ro.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA.

Înainte de pandemia de COVID, Cetatea Poenari era vizitată anual de 100.000 de turiști. În anul 2020, numărul acestor a scăzut la 80.000.
Cetatea Poienari se află în proprietatea Județului Argeș și este administrată de Muzeul Județean Argeș, fiind încadrată ca Monument istoric de categoria A de importanță națională și internațională.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!