1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – Construcţiile, energia, turismul şi tehnologia informaţiei, domenii prioritare pentru Consiliul de Afaceri România-Egipt – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Întâlnirea a avut loc la scurt timp după două evenimente de referință în relațiile economice bilaterale, respectiv Forumul de afaceri româno-egiptean din 27 octombrie 2021,organizat la Cairo în marja vizitei de stat a președintelui României... Abdel Fattah AL-SISI, președintele Republicii Arabe Egipt și la care au participat în cadrul pavilionului national românesc, opt companii, inclusiv Titan Mașini Grele, companie membră a Camerei bucureștene.


La sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a avut loc o întâlnire de lucru a conducerii Consiliului de Afaceri România-Egipt (CARE), la care au participat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureștene, preşedintele părţii române a Consiliului de Afaceri România-Egipt (CARE) și Ahmed Fouad El Sokkary, preşedintele părţii egiptene a CARE şi membru în Consiliul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA), alături de dr. Omnia Fahmy, vicepreşedintele părţii egiptene a CARE, Pavel Pughin, vicepreşedinte al CCIB, George Sorin Nicolescu, preşedintele Secţiunii Turism a Camerei bucureştene şi Sebahat Kaya, vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale în cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Întâlnirea a avut loc la scurt timp după două evenimente de referință în relațiile economice bilaterale, respectiv Forumul de afaceri româno-egiptean din 27 octombrie 2021,organizat la Cairo în marja vizitei de stat a președintelui României, Klaus Johannis, în Republica Arabă Egipt, la care CCIB a fost reprezentată de președintele Iuliu Stocklosa, și Expoziția internatională de tehnică militară – EDEX 2021 (29 noiembrie-2 decembrie a.c.), care a fost inaugurată de E.S. Abdel Fattah AL-SISI, președintele Republicii Arabe Egipt și la care au participat în cadrul pavilionului national românesc, opt companii, inclusiv Titan Mașini Grele, companie membră a Camerei bucureștene.

În deschiderea întrevederii, Iuliu Stocklosa a vorbit despre importanţa acordată de organizaţia noastră dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu Republica Arabă Egipt şi a subliniat colaborarea lungă şi fructuoasă cu partenerii din această ţară (camere de comerţ, federaţii economice şi asociaţii ale oamenilor de afaceri), precum şi cu membrii corpului diplomatic din ambele state. În context, preşedintele CCIB a apreciat utilitatea şi eficienţa Consiliului de Afaceri România-Egipt pentru dezvoltarea comerțului bilateral și promovarea investițiilor străine, prin prisma evenimentelor de afaceri derulate de-a lungul timpului în cele două ţări. De asemenea, preşedintele CCIB a exprimat deschiderea pentru organizarea la Bucureşti, în prima jumătate a anului viitor, a celei de a noua sesiuni a CARE.

Ahmed Fouad El Sokkary a subliniat interesul EBA pentru dezvoltarea cooperării cu parteneri din România şi pentru colaborarea cu CCIB, în vederea valorificării unor oportunităţi de afaceri şi proiecte investiţionale în ţara sa, îndeosebi în domeniul construcţiei de drumuri, căi ferate, centrale electrice, clădiri de locuit și de birouri, şi al intensificării comerţului bilateral. Dr. Omnia Fahmy a extins aria de cooperare către zona medicală şi a vorbit despre proiectul său în acest domeniu, care vizează inclusiv schimburi de medici şi studenţi.

De asemenea, în cadrul discuţiilor s-a acordat o atenţie deosebită turismului, domeniu-cheie pentru ambele ţări. Preşedintele Secţiunii Turism a CCIB a punctat că în perioada pandemiei Egiptul a fost una dintre destinaţiile preferate de turiştii români, atât pentru staţiunile de la Marea Roşie, cât şi pentru obiectivele sale istorice. În context, George Sorin Nicolescu a exprimat interesul părţii române de a organiza o misiune economică ocazionată de participarea la evenimente organizate la International Convention Center din Sharm El-Sheikh.

Datorită interesului crescut pentru digitalizare manifestat în R.A. Egipt, un alt domeniu în care există oportunităţi de colaborare bilaterală este cel al tehnologiei informaţiei. În context, vicepreşedintele CCIB, Pavel Pughin a vorbit oaspeţilor despre piaţa românească de profil, cu accent pe produsele şi aplicaţiile realizate de companii cu capital 100% românesc.

Informații de background

Republica Arabă Egipt este principala piață din Africa și Orientul Mijlociu pentru produsele românești, cu o valoare totală a schimburilor reciproce de 591 milioane USD, în primele 9 luni ale acestui an, în creştere cu 52% comparativ cu perioada similară a anului 2020, din care exporturile s-au cifrat la 407 mil. USD, iar importurile la 184 mil. USD (+86%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businesspress.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!