28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

HoReCa – Delta Dunării – Turismul, în scădere cu cel puțin 15% față de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Turismul în Delta Dunării a înregistrat anul acesta o scădere cu cel puțin 15% față de anul trecut, potrivit Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), dar unii agenți economici susțin că au înregistrat o creștere a numărului de vizitatori...

Consilierul de comunicare din cadrul AMDTDD, Corina Davidov, a declarat că în acest an numărul vizitatorilor a scăzut cu până la 20% față de anul trecut.

„La noi, creșterea numărului de turiști a fost de 10%, dar din punct de vedere financiar nu s-a întâmplat mare lucru și asta în principal datorită faptului că ne-am menținut prețurile.

Turismul în Delta Dunării a înregistrat anul acesta o scădere cu cel puțin 15% față de anul trecut, potrivit Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), dar unii agenți economici susțin că au înregistrat o creștere a numărului de vizitatori.

Consilierul de comunicare din cadrul AMDTDD, Corina Davidov, a declarat că în acest an numărul vizitatorilor a scăzut cu până la 20% față de anul trecut.

„Per total, putem vorbi de o scădere a numărului de turiști în acest an de 15-20%. Acum, asistăm la o toamnă foarte frumoasă care ne face să credem că operatorii vor recupera pierderile din primăvară. Hotelierii ne spun că au rezervări până în decembrie, luna octombrie fiind deja plină. Astfel, per total, anul va fi unul bun”, a afirmat reprezentanta AMDTDD.

În timpul unui simpozion, agenții economici care desfășoară activități de turism și-au prezentat problemele, printre acestea fiind atât refuzul turiștilor din străinătate de a plăti avansurile pentru rezervările pe care le fac, cât și daunele pe care le provoacă mediului ambarcațiunile care circulă cu viteză pe canalele și lacurile din Deltă.

„Problema nu sunt motoarele, ci barcagiii. (…) Trebuie retrase licențe de turism, licențele de transport în Deltă, de muncă în Deltă, atunci când barcagiii fac măceluri așa cum toată lumea a văzut”, a declarat unul dintre participanții la eveniment, Mihai Baciu.

Mulți agenți economici au declarat în timpul evenimentului că numărul turiștilor din acest an a scăzut, însă situația nu este una generală.

„În 15 ani, am reușit să fidelizăm clientela. (…) Am învățat să facem turism de leisure. Eram foarte obișnuiți să primim pescari, dar am pus accent pe turismul de leisure, iar oamenii s-au simțit foarte bine și au revenit tot mai mulți. Putem să vorbim de o creștere cu 20% a numărului de turiști pe care am și targetat-o în ianuarie. Noi suntem conștienți că fiecare an va veni cu anumite probleme, suntem obișnuiți să întâmpinăm dificultăți și suntem pregătiți să ne facem treaba”, a declarat, pentru Agerpres, reprezentanta unui complex din Deltă, Silvia Savu.

Și în zona de terasă a județului Tulcea există unități de cazare care, în ciuda situației generate de războiul din Ucraina, au reușit să-și păstreze clienții.

„La noi, creșterea numărului de turiști a fost de 10%, dar din punct de vedere financiar nu s-a întâmplat mare lucru și asta în principal datorită faptului că ne-am menținut prețurile. Sperăm ca prin energia verde să reducem cheltuielile și să rezistăm. Nu avem altă soluție. (…) Având în vedere că prețul materiei prime, al peștelui, a crescut cu cel puțin 25%, poate că acesta ar trebui să fie și procentul de creștere a prețurilor practicate la oferte. Energia electrică la noi este de șase ori mai mare (mai scumpă, n.r.) decât acum doi ani, iar gazul a înregistrat o creștere față de anul trecut de 40%”, a precizat managerul unei pensiuni din Lunca, Mihaela Feodorof.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!