3.3 C
București
luni, decembrie 6, 2021

HoReCa – Familia Tănăsoiu își demolează cartierul de vile din nordul… – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Investitorul poate construi în loc cel mai mare proiect de lux al său.Pe strada Grigore Gafencu, familia Anghel a finalizat în 2017 un bloc cu 110 apartamente premium, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista... Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park... Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), care au încasat 100 de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez... Investitorii intenționează să demoleze cele 19 vile cu 23 de unități locative care formează cartierul La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătrați..

Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), care au încasat 100 de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, București, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Investitorii intenționează să demoleze cele 19 vile cu 23 de unități locative care formează cartierul La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătrați. În trecut, în cartierul La Mesteceni au locuit cu chirie manageri ai Billa și Siemens, vilele fiind închiriate atât ca spații de birouri pentru mici afaceri, cât și ca locuințe. 

În paralel, familia Tănăsoiu pregătește și construcția unui nou complex, cu hotel, SPA, piscină, spații comerciale la parter și minimum 200 de apartamente.

„Vom oferi posibilitatea de a cumpăra sau închiria un apartament, locatarii putând beneficia de toate serviciile unui hotel de business alăturat, care va avea 100-120 de camere, în genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Tănăsoiu, general manager al Primavera Development, brand sub care familia își dezvoltă proiectele imobiliare.

Schimbarea regimului de înălțime din zonă a determinat și alți investitori imobiliari să apeleze la soluția demolării clădirilor mici în favoarea blocurilor înalte de locuințe. Omul de afaceri Sorin Anghel a cumpărat de la BRD, pe aceeași stradă cu La Mesteceni, un teren pe care există locuințe de serviciu ale băncii. Investitorul poate construi în loc cel mai mare proiect de lux al său.

Pe strada Grigore Gafencu, familia Anghel a finalizat în 2017 un bloc cu 110 apartamente premium, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidențial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiție estimată la 100 de milioane de euro.

Imaginea de sus prezintă proiectul propus de familia Tănăsoiu, iar cea de jos amplasamentul terenului față de vecinătăți

Imaginea de sus prezintă proiectul propus de familia Tănăsoiu, iar cea de jos amplasamentul terenului față de vecinătăți

Familia Tănăsoiu a vândut anul acesta grupului Nordis un teren de 18.800 de metri pătrați din Mamaia, pe care Kaufland obișnuia să deschidă un magazin estival amenajat într-un cort. În 2018, familia a vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.

Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș, de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.

Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative ale investitorilor este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, realizat în 2013.

Cerere crescută de locuințe

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost scăzut, considerabil, cu 27% în luna octombrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la circa 60.000 de contracte, după ce în luna corespondentă din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani. Aceasta este prima scădere din iulie anul trecut și până acum, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro. În ciuda acestei scăderi punctuale, primele 10 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!