3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

HoReCa – Grecia: Numărul turiștilor a crescut cu aproape 80% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Numărul celor care au vizitat Grecia în primele opt luni din 2021 a ajuns la 8,6 milioane, o creștere de 79,2% față de perioada similară din 2020, ceea ce înseamnă că ''ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest an.

Numărul celor care au vizitat Grecia în primele opt luni din 2021 a ajuns la 8,6 milioane, o creștere de 79,2% față de perioada similară din 2020, ceea ce înseamnă că ”ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest an, de a ajunge la 50% din cifra de afaceri înregistrată de sectorul turismului în 2019”, a declarat ministrul elen al Turismului, Vassilis Kikilias, la postul de radio Skai, informează publicația Kathimerini.

În septembrie, sosirile turiștilor în Grecia au crescut cu 75%, față de perioada similară din 2019, și cu 110% față de septembrie 2020, în timp ce în august creșterea a fost de 125,5% față de septembrie 2020, scrie Agerpres.

“Acesta este rezultatul unui efort gigantic al Guvernului și a adaptării cu succes a Greciei la noile protocoale de sănătate și a modului în care am gestionat pandemia de coronavirus, ceea ce i-a făcut pe vizitatori să se simtă în siguranță”, a apreciat ministrul Turismului.

De asemenea, autoritățile elene estimau recent că veniturile din turism vor ajunge anul acesta la nouă miliarde de euro, dublu față de 2020 și la jumătate față de nivelul record din 2019.

Guvernul de la Atena și reprezentanții Confederației Elene de Turism (SETE) insistă că sectorul turismului va trebui să se concentreze în viitor pe cheltuieli mai ridicate și îndeplinirea principiilor de sustenabilitate, alături de îmbunătățirea serviciilor și a infrastructurii.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, față de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricțiilor de călătorie globale. În aceste condiții, PIB-ul Greciei a suferit o contracție de 8% în 2020.

Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, anunța recent că anul trecut numărul de turiști a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, față de 34 milioane în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia țării, în condițiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!