-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023

HoReCa – Insulele Canare, destinație pentru europenii care fug de facturile mari la utilități – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Victor Varlamov, în vârstă de 50 de ani, împreună cu soția și fiica s-au mutat în urmă cu două luni de pe coasta poloneză a Mării Baltice până pe insula Gran Canaria, una dintre cele opt insule care formează arhipelagul Insulelor Canare spaniole, și intenționează să rămână aici în lunile următoare, scrie Agerpres.

Victor Varlamov nu este singurul care caută o țară cu o climă mai caldă și cu un trai mai ieftin, în timp ce în paralel organizațiile de promovare a turismului din sudul Europei au profitat de criza costului vieții pentru a promova avantajele petrecerii iernii peste hotare pentru cei din țările nordice...

Înainte de a pleca din orașul polonez Gdansk, unde trăia din 2016, Victor Varlamov a calculat că ar economisi lunar 250 de euro pe chirie și ar plăti 140 de euro pentru toate utilitățile și internet, în loc să plătească 200 de euro numai la electricitate în Polonia.

În fiecare dimineață, dezvoltatorul de software Victor Varlamov intră la muncă de pe o insulă însorită din Spania, după ce perspectiva unor facturi mari la încălzire și iarna agravată de războiul din Ucraina l-au determinat să își părăsească țara adoptivă Polonia.

Victor Varlamov, în vârstă de 50 de ani, împreună cu soția și fiica s-au mutat în urmă cu două luni de pe coasta poloneză a Mării Baltice până pe insula Gran Canaria, una dintre cele opt insule care formează arhipelagul Insulelor Canare spaniole, și intenționează să rămână aici în lunile următoare, scrie Agerpres.

„Criza economică și mai ales situația războiului m-au adus aici”, spune Victor Varlamov, care este cetățean rus.

Victor Varlamov nu este singurul care caută o țară cu o climă mai caldă și cu un trai mai ieftin, în timp ce în paralel organizațiile de promovare a turismului din sudul Europei au profitat de criza costului vieții pentru a promova avantajele petrecerii iernii peste hotare pentru cei din țările nordice.

Înainte de a pleca din orașul polonez Gdansk, unde trăia din 2016, Victor Varlamov a calculat că ar economisi lunar 250 de euro pe chirie și ar plăti 140 de euro pentru toate utilitățile și internet, în loc să plătească 200 de euro numai la electricitate în Polonia.

Acum, cu banii economisiți, Victor Varlamov spune că ia masa în oraș și în plus se bucură de plimbările pe plajă în pauza de masă. „Realitatea este peste așteptările mele”, spune Varlamov.

În luna septembrie a acestui an, Guvernul regional din Insulele Canare, unde temperatura medie în timpul iernii este de 20 de grade Celsius, a lansat o campanie media pentru a-i atrage pe cei care lucrează în regim remote, cum este Varmalov, precum și pe pensionarii din țări precum Marea Britanie, Germania și Suedia.

„Nu este niciun secret că iarna aceasta va fi una cu mari incertitudini economice în Europa însă în Insulele Canare vrem să inversăm situația”, spune Yaiza Castilla, responsabilul regional cu turismul, care descrise arhipelagul din apropiere de coasta Africii drept un „refugiu economic”.

Și alte state din sudul Europei văd potențialele beneficii.

Ministrul grec al Turismului a efectuat în luna septembrie un turneu prin Austria și țările din nordul Europei, precum Suedia, pentru a „transforma această criză energetică ce afectează Europa într-o oportunitate”.

Organismul care este responsabil de promovarea turistică în Portugalia a demarat la rândul său o campanie iar directorul său Luis Araujo a spus că așteptările cu privire la turiștii de iarnă din nordul Europei sunt foarte mari.

Datele statistice sprijină acest optimism.

Cifrele colectate de Reuters de la portalul de închirieri de locuințe HomeToGo arată că, în comparație cu situația de anul trecut, căutările din țări precum Marea Britanie, Germania și Țările de Jos au crescut cu 36%, 13% și respectiv 3% pentru închirieri de locuințe pe durata iernii în Spania, Grecia și Portugalia.

Directorul lanțului hotelier spaniol Melia, Gabriel Escarrer, spune că oamenii rezervă camere și apartamente pentru două sau trei luni în această iarnă în Insulele Canare, vizitatorii scandinavi reprezentând o prezență semnificativă.

Vizitatori și rezidenți permanenți încep să vină și din Germania, care înainte de izbucnirea războiului din Ucraina era puternic dependentă de gazele naturale rusești și care acum este îngrijorată cu privire la posibilele probleme în aprovizionarea cu energie la iarnă.

Printre școlile care au înmatriculat mai mulți elevi din străinătate se numără și școala de limbă germană din Gran Canaria, care a primit 40 de înscrieri din partea elevilor străini în acest an, o cifră mai mare decât în anii precedenți.

Repeople, o asociație de co-working din Insulele Canare spune că toate locurile disponibile sunt rezervate pentru luna noiembrie și are un grad de ocupare de 80% pentru restul iernii.

Printre cei care au rezervat un loc la Repeople este Heiko Schaefer, un freelancer german în vârstă de 31 de ani care intenționează să stea în Insulele Canare până la Crăciun. „Creșterea prețurilor este un motiv pentru mulți oameni să se mute mai la sud. Această insulă este un refugiu pe durata iernii”, spune Heiko Schaefer.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!