11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – Machu Picchu a fost închis pe termen nelimitat. Peste 400 de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

418 de persoane blocate la fața locului - 148 de străini și 270 de peruani - au fost evacuate, sâmbătă, în trenuri și autobuze.

CITEȘTE ȘI LISTA Plajele care vor fi închiriate pe litoral pentru 2023 și 2024, tarifele propuse.

Cel puțin 58 de peruani au fost răniți în timpul protestelor, potrivit unui raport.

În contextul unor proteste violente în Peru, cu zeci de moți, situl istoric de la Machu Picchu a fost închis pentru turiști.

Peru a închis celebrul său sit turistic Machu Picchu pe termen nelimitat din cauza manifestațiilor împotriva noului președinte al țării, reatează BBC, preluată de News.ro. Guvernul a declarat că a închis situl și drumul care duce la acesta, pentru a proteja turiștii și cetățenii.

Sute de oameni care au fost blocați ore întregi la poalele cetății incașe din secolul al XV-lea au fost acum salvați. Protestele violente, care s-au soldat cu zeci de morți, au început când fostul lider din Peru a fost înlăturat.

Serviciile feroviare către Machu Picchu au fost suspendate joi după ce unele șinele de tren au fost avariate. 418 de persoane blocate la fața locului – 148 de străini și 270 de peruani – au fost evacuate, sâmbătă, în trenuri și autobuze.

Nu sunt primii vizitatori care au rămas blocați la Machu Picchu din cauza tulburărilor civile – luna trecută, sute de turiști au fost evacuați pe cale aeriană, după ce au rămas blocați acolo câteva zile. Aflat în Anzi, Machu Picchu este considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii. Este foarte popular în rândul turiștilor, aproximativ un milion de oameni vizitându-l în fiecare an.

Unii vizitatori ajung la Machu Picchu prin Drumul Incașilor, un parcurs de mai multe zile. Într-o declarație, Ministerul Culturii din Peru a spus că cei care au cumpărat deja bilete pentru sit ar putea să le folosească timp de o lună după încheierea demonstrațiilor sau să fie rambursați.

Manifestanții din Peru cer noi alegeri și cer noului președinte, Dina Boluarte, să demisioneze, ceea ce până acum a refuzat să facă. Ei doresc ca predecesorul ei de stânga, Pedro Castillo, care este în închisoare și se confruntă cu acuzații de rebeliune și conspirație, să fie eliberat. Castillo neagă acuzațiile și insistă că este încă liderul legitim al Peruului.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că un alt protestatar a murit în urma demonstrațiilor din regiunea de sud Puno, unde secții de poliție au fost incendiate. Cel puțin 58 de peruani au fost răniți în timpul protestelor, potrivit unui raport.

În ultimele confruntări, drumurile au fost blocate, iar poliția a tras cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților care aruncau cu pietre. Uniunea Europeană a condamnat violența pe scară largă și ceea ce a numit folosirea „disproporționată” a forței de către poliție.

Peru a trecut prin ani de tulburări politice, care au ajuns la apogeu atunci când Castillo a fost arestat luna trecută pentru că a încercat să dizolve Congresul. Boluarte a rezistat apelurilor de a demisiona, inclusiv din partea unor guvernatori regionali, și la începutul acestei săptămâni i-a îndemnat pe peruvieni să se asigure că protestele lor sunt pașnice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!