1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – Mamaia – Președintele Organizației Patronale Mamaia: Fiecare… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că o să vadă ce poate face face pentru a rezolva anumite aspecte în legătură cu această situație.“Nu pot să îmi iau un angajament cum că aș putea avea succes eu acum după 30 de ani de la Revoluție pentru modificarea legislativă ca aceste plaje să treacă la autoritățile locale... Mai mult de atât, în momentul de față nu mă pot angaja”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu.Hotelierii sunt nemulțumiți de faptul că licitațiile pentru închierea sectoarelor de plajă se fac în preajma debutului sezonului estival și ar dori ca acestea să aibă loc cu mai multe luni înainte...

Președintele Organizației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, i-a transmis ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, faptul că hotelierii sunt nemulțumiți de situația plajelor de pe litoral, menționând că fiecare cetățean are dreptul să se așeze cu cearșaful unde dorește, iar turiștii care fac rezervări întreabă și despre plajă. Constantin-Daniel Cadariu a declarat că va avea o discuție cu Ministerul Mediului, proprietarul plajelor, pentru a vedea dacă este posibilă găsirea unei soluții pentru acest sezon estival.

Constantin-Daniel Cadariu a avut, sâmbătă, o întâlnire cu hotelierii de pe litoral la Prefectura Constanța pentru a afla care sunt problemele cu care aceștia se confruntă, arată news.ro.

Președintele Organizației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a ridicat în cadrul acestei întâlniri situația plajelor.

“Plaja nu este a noastră, nici a dumneavoastră, este a poporului român, fiecare cetățean are dreptul să vină și să se așeze cu cearșaful unde dorește. Noi, cei din Horeca, nu facem decât servicii, să le acordăm un șezlong gratuit. Nu încasăm absolut nimic din plaja pe care o avem în chirie și pe care o plătim la termene. Uitați-vă ce se întâmplă, la Mamaia nu știm ce vom face, la Eforie Sud se lucrează, nu știm când va fi gata. Dincolo, la Neptun-Olimp nu au început încă. (…) Nu există turist care își face o rezervare să nu întrebe de plajă. Ei vin pentru plaje, nu vin nici pentru cluburile de noapte, nu vin nici pentru altceva. E o anumită categorie de turiști care frecventează cluburile de noapte, dar noi nu ne bazăm pe ei pentru că nu își fac rezervări la hoteluri”, a afirmat Nicolae Bucovală.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că o să vadă ce poate face face pentru a rezolva anumite aspecte în legătură cu această situație.

“Nu pot să îmi iau un angajament cum că aș putea avea succes eu acum după 30 de ani de la Revoluție pentru modificarea legislativă ca aceste plaje să treacă la autoritățile locale. Trebuie să fiu realist. În schimb, trebuie să vedem ce anume putem face pentru a rezolva anumite aspecte în ceea ce înseamnă gestionarea lor. Am discutat înainte de a începe această vizită cu domnul prefect și alți colegi despre problematica care este în momentul de față la Mamaia vizavi de această investiție care a fost finalizată, despre problemele întâmpinate în cursul anului trecut și despre eventuale soluții pentru sezonul de anul acesta. Dar decizia principală este la Ministerul Mediului, asta nu înseamnă neapărat că mă scutur de problematică”, a explicat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

El a menționat că dorește să aibă o întâlnire cu ministrul Mediului, Tancszos Barna pentru identificarea unei soluții. 

“Voi încerca în cursul săptămânii viitoare, cel târziu în a doua săptămână să am întâlnire cu domnul Tancszos Barna, ministrul Mediului pentru a ridica în primul rând problema și apoi să vedem dacă se poate identifica o soluție. Am înțeles din discuțiile cu colegii din minister că avem și noi acolo o implicare vizavi de anumite acreditări, autorizări, dar pentru că proprietarii în fapt, administratorii în  fapt sunt cei de la Apele Române trebuie să avem discuții comune cu cei de la Ministerul Mediului să vedem dacă este posibil să existe o soluție cumva de urgență pentru acest sezon. Mai mult de atât, în momentul de față nu mă pot angaja”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu.

Hotelierii sunt nemulțumiți de faptul că licitațiile pentru închierea sectoarelor de plajă se fac în preajma debutului sezonului estival și ar dori ca acestea să aibă loc cu mai multe luni înainte, dar și de faptul că după lărgirea plajei din Mamaia, în 2021, operatorii au primit zonele concesionate, dar nu au avut acces la noile suprafețe. Acestea au fost accesibile însă turiștilor. Ministrul Mediului anunțase anul trecut organizarea unui concurs internațional de proiecte pentru amenajarea noii suprafețe de plajă din Mamaia.

De asemenea, în Eforie Sud se desfășoară un proiect de lărgire a plajei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!