5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

HoReCa – Mangalia – Clădiri, terenuri și hoteluri din Mangalia și sudul… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Nu s-a întâmplat și am procedat la această măsură de supraimpozitare”, a explicat viceprimarul Mangaliei.El a precizat că este vorba mai mult despre terenuri părăsite decât despreclădiri în paragină... El a menționat că este vorba despre 240 de proprietăți care au fost supuse supraimpozitării, atât din municipiul Mangalia, dar și din stațiunile din sudul litoralului.Dragoș Angelescu a precizat că dacă proprietarii nu vor plăti supraimpozitul... Dar există și posibilitatea să facă ceea ce trebuie, iar de anul viitor revin la nivelul de impozitare normal”, a transmis viceprimarul.El a precizat că sunt mulți proprietari de astfel terenuri sau clădiri care nu au înțeles că stațiunile din sudul litoralului trebuie să redevină o atracție pentru turiști.“Suprafața este întinsă...

Clădirile și terenuri în paragină din sudul litoralului vor fi supraimpozitate cu până la 500%, decizia fiind luată în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Mangalia de la sfârșitul anului trecut. Viceprimarul municipiului Mangalia, Dragoș Angelescu, a declarat pentru News.ro, că este vorba de 240 de proprietăți care vor fi supraimpozitate, cele mai multe fiind terenuri neîngrijite.

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la sfârșitul anului trecut, valoarea impozitelor și taxelor locale pentru 2022. În cadrul acestui proiect, a fost adoptată și hotărărea ca  terenurile și clădirile în paragină din Mangalia și din sudul litoralului să fie supraimpozitate cu valori cuprinse între 300% și 500%.

Viceprimarul municipiului Mangalia, Dragoș Angelescu, a explica, pentru News.ro,  de ce a fost luată această decizie.

“Primăria Mangalia a început un amplu proces de reabilitarea a spațiilor verzi în municipiu și stațiuni, motiv pentru care am încercat să-i aducem și pe proprietarii de terenuri proprietăți private să se alinieze la investițiile noastre. Nu s-a întâmplat și am procedat la această măsură de supraimpozitare”, a explicat viceprimarul Mangaliei.

El a precizat că este vorba mai mult despre terenuri părăsite decât despreclădiri în paragină, acestea fiind renovate în ultimii ani de noii proprietari.

“Hoteluri nu mai sunt foarte multe pentru că de vreo trei ani hotelurile lăsate fără activitate și neîntreținute au suferit modificări pe linia proprietarilor, adică au fost scoase la vânzare, s-au vândut, au început noii proprietari să le renoveze, să le aranjeze. Mai sunt patru unități hoteliere în această situație. În rest, vorbim mai mult de terenuri care au fost obiectul unor specule imobiliare acum mai mulți ani. Piața imobiliară, începând din 2008-2009 a suferit modificări, nu au prezentat interes, nu s-au mai obținut prețuri de vânzare cum își calculaseră inițial și au rămas cu terenurile ținându-le acolo că vor vedea ce se întâmplă”,a precizat Dragoș Angelescu. 

El a menționat că este vorba despre 240 de proprietăți care au fost supuse supraimpozitării, atât din municipiul Mangalia, dar și din stațiunile din sudul litoralului.

Dragoș Angelescu a precizat că dacă proprietarii nu vor plăti supraimpozitul, se poate ajunge până la expropriere și vânzarea la licitație a bunului respectiv.

“La un moment dat se va intra pe procedura de recuperare a debitelor și de la caz la caz în funcție de ce spune legea, asta vom face. Se poate ajunge și până la expropriere, până la preluarea proprietăților respective și scoaterea lor la licitație. Dar există și posibilitatea să facă ceea ce trebuie, iar de anul viitor revin la nivelul de impozitare normal”, a transmis viceprimarul.

El a precizat că sunt mulți proprietari de astfel terenuri sau clădiri care nu au înțeles că stațiunile din sudul litoralului trebuie să redevină o atracție pentru turiști.

“Suprafața este întinsă, sunt mulți proprietari care nu au înțeles că trebuie să aducem la lumină stațiunile din sudul litoralului și trebuie să revenim o destinație atractivă pentru toți turiștii, din țară și din străinătate”, a mai declarat viceprimarul Mangaliei.

Primăria Mangalia administrează și stațiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun și Olimp.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!