1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – Otopeni – Intervenție a Guvernului pentru reducerea aglomerației… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat sâmbătă ministrului de Interne, Lucian Bode, și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă, ca urmare a aglomerației înregistrate în această perioadă. Acum, ministerul Transporturilor anunță că vicepremierul Grindeanua avut o discuție telefonică, pe tema situației de la Aeroportul Henri Coandă din București, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministerul de resort amintește că odată cu introducerea începând de luni, 20 decembrie 2021, a formularului digital de intrare în țară (PLF), cetățenii care intră în România nu mai completeză declarația epidemiologică și astfel vor fi eliminate ”principalele cauze care provoacă blocaje la intrarea în țară, pe aeroportul Henri Coandă”.

Vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat sâmbătă ministrului de Interne, Lucian Bode, și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă, ca urmare a aglomerației înregistrate în această perioadă.

De ce este important: Numărul ridicat de români care se întorc în țară de Sărbători și noile restricții impuse de autorități generează aglomerație la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, care deservește capitala. 

Sunt reguli stricte, nu doar pentru verificările de la sosiri, cât și pentru pasagerii care urmează să plece din țară, explica anterior Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni: “Pasagerii nu pot negocia ceea ce, din păcate, se mai întâmplă cu medicii de la DSP, pentru că regulile sunt foarte clare”.

Acum, ministerul Transporturilor anunță că vicepremierul Grindeanua avut o discuție telefonică, pe tema situației de la Aeroportul Henri Coandă din București, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a solicitat, celor doi colegi de guvern, suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP, pe Aeroportul Henri Coandă”, arată ministerul. 

Totodată, Grindeanu a cerut conducerii aeroportului să ia mai multe măsuri, respectiv o mai bună organizare a fluxurilor de pasageri, la intrarea și la ieșirea din țară, astfel încât să fie evitată aglomerația, precum și utilizarea zonelor charter.

Ministerul de resort amintește că odată cu introducerea începând de luni, 20 decembrie 2021, a formularului digital de intrare în țară (PLF), cetățenii care intră în România nu mai completeză declarația epidemiologică și astfel vor fi eliminate ”principalele cauze care provoacă blocaje la intrarea în țară, pe aeroportul Henri Coandă”.

Sursa video: Facebook Răvan Pascu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!