22 C
București
joi, iunie 30, 2022

HoReCa – Paris – În pofida revenirii turiștilor, 2022 va fi un alt an… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

În pofida revenirii turiștilor, după doi ani de pandemie, Turnul Eiffel, cel mai celebru monument din Franța, se pregătește pentru "un alt an dificil" în 2022, a explicat pentru AFP președintele societății care exploatează Turnul Eiffel (Sete), Jean-François Martins.

Grație condițiilor meteo favorabile, "vacanțele școlare și week-end-urile însorite au confirmat atractivitatea Turnului pe piața franceză și cea europeană din apropiere", a subliniat Jean-François Martins, scrie Agerpres.

Revenirea în forță a vizitatorilor europeni (60% din totalul vizitatorilor) și prezența bună a americanilor (17%) și a celor francezi, care reprezintă o adevărată noutate (15%), sunt principalele tendințe constatate după două închideri, cu o durată cumulată de un an, provocate de pandemia de Covid-19.

În pofida revenirii turiștilor, după doi ani de pandemie, Turnul Eiffel, cel mai celebru monument din Franța, se pregătește pentru “un alt an dificil” în 2022, a explicat pentru AFP președintele societății care exploatează Turnul Eiffel (Sete), Jean-François Martins.

În prezent, Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi, la fel ca în vremurile bune. Grație condițiilor meteo favorabile, “vacanțele școlare și week-end-urile însorite au confirmat atractivitatea Turnului pe piața franceză și cea europeană din apropiere”, a subliniat Jean-François Martins, scrie Agerpres.

Revenirea în forță a vizitatorilor europeni (60% din totalul vizitatorilor) și prezența bună a americanilor (17%) și a celor francezi, care reprezintă o adevărată noutate (15%), sunt principalele tendințe constatate după două închideri, cu o durată cumulată de un an, provocate de pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, creșterea vizitatorilor europeni și francezi nu a compensat decât parțial absența “piețelor îndepărtate”, în special a vizitatorilor asiatici, susține Martins. Potrivit acestuia, de la începutul anului și până în prezent, Turnul Eiffel a primit 1,6 milioane de vizitatori și, pe ansamblul anului 2022, vizează 5,5 milioane de intrări, ceea ce ar reprezenta cu 10% mai puțin decât în 2019, ultimul an de referință.

“Asta poate părea extrem de pozitiv, dar cele 10% care lipsesc sunt tocmai marja noastră”, susține Martins. Iar dacă deficitul din 2021 a fost mai mic decât se prognoza, grație unui bun sfârșit de an, 43 de milioane de euro în loc de 70 de milioane de euro, după un deficit de 53 de milioane de euro în 2020, Sete “ar urma să aibă un alt an dificil din punct de vedere financiar în 2022”, subliniază Martins.

“Această nouă situație deficitară va necesita, cel mai probabil, o nouă recapitalizare” din partea acționarilor, este de părere președintele Sete, care speră în continuare că va veni un ajutor din partea statului.

Construit în 1887, Turnul Eiffel se confruntă cu o costuri exorbitante pentru cea de a 20-a campanie de vopsire, care vizează să îi redea culoarea originală în avanpremiera Jocurilor Olimpice din 2024. Însă, de la o notă de plată inițială de 50 de milioane de euro, costurile au urcat la 92 de milioane de euro, anunță Jean-François Martins, care adaugă că obiectivul rămâne în continuare terminarea operațiunii de vopsire înainte de Jocurile Olimpice.

De peste 30 de ani, Franța este principala destinație turistică mondială. În 2019, 90 de milioane de turiști internaționali au vizitat Franța, iar turismul a fost responsabil pentru 8% din Produsul Intern Brut al țării. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!