1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – PROFIT NEWS TV Fără cale de scăpare. CEO-ul Reveal Marketing Research: Industria HoReCa nu își mai revine nici dacă sunt anulate toate restricțiile! Care sunt motivele – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

HORA arată că industria HoReCa a fost grav și constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, iar peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent... Industria HORECA a fost grav și constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României; Reprezentăm industria care avut cele mai mari pierderi financiare... Peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent, iar restul celor care încă supraviețuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfășurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respective intervalul orar pentru cină”, semnala HORA la vremea respectivă. Conform declarațiilor pe care Ministrul pentru Antreprenoriat și Turism, Daniel Cadariu, le-a făcut la emisiunea Talk News, de la Profit News TV, la o zi distanță după scrisoarea transmisă Guvernului de către HORA, începând cu data de 14 decembrie, trebuie să înceapă plățile către beneficiarii schemei de ajutor pentru HoReCa.

Una dintre cele mai afectate industrii de criza sanitară nu mai are cale de scăpare, chiar dacă ar fi anulate toate restricțiile. Marius Luican, CEO-ul companiei de cercetare de piață Reveal Marketing Research, expune motivele pentru care industria ospitalității nu va mai reveni la nivelul pre-pandemie.

„Industria HoReCa nu își va reveni nici dacă de mâine sunt anulate toate restricțiile, pentru că este susținută de pachetele de beneficii sociale. Mergem într-un hotel, restaurant, pentru a ne întâlni cu alți oameni, pentru a interacționa social. Această dimensiune socială a fost puternic alterată de povestea Covid”, a explicat, la PROFIT NEWS TV, Marius Luican. 

Potrivit acestuia, în industria HoReCa s-a simțit un recul teribil din momentul în care au fost introduse limitări generate de certificatul verde. 

„Situația e puțin mai altfel decât vizita la mall, pentru că la mall, în general, merg grupuri de 1-2 persoane. Probabilitatea ca toți să fie vaccinați este destul de mare. În HoReCa, problema este că masa medie, numărul de participanți la masă, este mai mare. Și atunci probabilitatea ca unul să zică <<nu mergem la restaurant pentru că eu nu sunt vaccinat>> este mai mare”, continuă CEO-ul, adăugând că industria HoReCa a fost foarte afectată când s-au introdus aceste limitări. „Și mâine dacă am da la o parte toate limitările, atât timp cât, în planul nevoilor emoționale, nevoia de a ne întâlni cu ceilalți a scăzut, atunci HoReCa va fi în continuare afectată”, mai spune Marius Luican.

De altfel, și recent proprietarii de restaurante s-au revoltat față de restricțiile actuale. Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a transmis, la începutul lunii decembrie, o scrisoare deschisă Guvernulului României, Ministerului Sănătății și Prefecturii Municipiului București, în care face un apel la rectificarea restricțiilor și adaptarea acestora de urgență. 

HORA arată că industria HoReCa a fost grav și constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, iar peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent. 

”Stimați Domni Miniștri, Stimată doamnă Prefect, În contextul scăderii continue a ratei de incidență la nivel național și a lipsei unei comunicări coerente și deschise din partea autorităților, organizația HORA face un apel imperativ la rectificarea restricțiilor și adaptarea acestora de urgență. Așadar, în contextul actual, având în vedere că: 1. La acest moment se înregistrează un trend descendent al cazurilor Covid înregistrate la nivel național, de exemplu, incidența cazurilor Covid cumulate la 14 zile la nivelul Municipiului București fiind la data de 5.12.2021 de 1,38 cazuri/ 1.000 de locuitori, conform informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică București; 2. Industria HORECA a fost grav și constant afectată încă de la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României; Reprezentăm industria care avut cele mai mari pierderi financiare, între 30% – 70%. Peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent, iar restul celor care încă supraviețuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfășurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respective intervalul orar pentru cină”, semnala HORA la vremea respectivă.

Conform declarațiilor pe care Ministrul pentru Antreprenoriat și Turism, Daniel Cadariu, le-a făcut la emisiunea Talk News, de la Profit News TV, la o zi distanță după scrisoarea transmisă Guvernului de către HORA, începând cu data de 14 decembrie, trebuie să înceapă plățile către beneficiarii schemei de ajutor pentru HoReCa.

”Inițial, suma totală alocată pentru această schema este de 2,5 miliarde de lei, iar totalul aplicanților a fost peste 10.000. După analiză, a fost acceptat un număr de 8.300 de antreprenori”, a spus ministrul, precizând că, pentru HoReCa este prevăzut un ajutor de 20%, diferența dintre cifra de afaceri din 2019, față de cea din 2020.

”Pentru că suma nu depășește 2,5 miliarde de lei, este de 2,3 miliarde, vor primi întreaga sumă solicutată. Contractele au fost semnate, s-au întors deja la minister și începând cu 14 decembrie va începe plata. (..) Avem în buget un miliard”, a arătat Cadariu. MInistrul a dat asigurări că această sumă se va afla în buget. ”Lucrăm la proiecția de buget, am cuprins aceste sume, mai mult, dorim să lansăm anul viitor alte programe pentru mediul de afaceri. Pentru HoReCa, unde au fost întârzieri, cu siguranță vor fi asigruate sumele pentru 2022”, a afirmat el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!