27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

HoReCa – PROFIT NEWS TV Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia: Soluția pentru lipsa forței de muncă e importul de personal. Sunt obedienți, ascultă ceea ce le spui și execută – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Și atunci trebuie să aducem de undeva”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia din județul Hunedoara, deschis din anul 2008.

Profit.ro a anunțat anterior că România va importa circa 30.000 de muncitori străini doar în prima jumătate a anului, potrivit datelor Work From Asia, una dintre companiile cu cea mare mare experiență pe piața serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România...

Lipsa forței de muncă afectează tot mai mulți antreprenori din domeniul ospitalității, aceștia orientându-se către importul de personal pentru a suplini deficitul de angajați, accentuat de pandemie. 

„Provocarea cea mai mare anul acesta o să fie cu cine o să livrăm. Lipsa forței de muncă este o problemă foarte mare. Eu tind să cred că soluția e importul de personal. Nu pentru că personalul român are o problemă, ci pentru că nu mai este la număr cât avem noi nevoie. Și atunci trebuie să aducem de undeva”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia din județul Hunedoara, deschis din anul 2008. 

Din cei 22 de angajați ai Conacului Archia, 4 sunt străini, aduși din Nepal. Alți 10 angajați din străinătate urmează să vină.  

„Suntem cu actele finalizate pentru încă 10 angajați externi. Sunt o idee mai eficienți. Se simte în momentul în care ca atunci când le spun să facă un lucru, chiar se întâmplă. Sunt obedienți. Ascultă ceea ce le spui și execută, pentru că în cultura lor jobul este o chestiune foarte respectată. Sunt mai stabili decât românii. Retenția de personal este mult mai mare”, mai spune acesta.

Tot mai mulți antreprenori din diferite domenii, precum HoReCa, construcții, producție, retail, dar și altele, recurg la importul de personal pentru a suplini deficitul de muncă. 

Profit.ro a anunțat anterior că România va importa circa 30.000 de muncitori străini doar în prima jumătate a anului, potrivit datelor Work From Asia, una dintre companiile cu cea mare mare experiență pe piața serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, activă pe piață din 2010. 

„Străinii vin de nevoie, iar angajatorii sunt mulțumiți, pentru că în momentul de față se pot baza pe ei mai mult decât pe muncitorii localnici din România”, spunea pentru Profit.ro Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia. 

La începutul anului, pentru a suplini deficitul de personal din cadrul retailerilor, Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, companie ce furnizează servicii de merchandising și de recrutare de personal, anunța și el că va aduce muncitori străini, în special din țări non-EU.  

„Noi avem un parteneriat cu Sri Lanka. Ne-a fost greu să convingem retailerii că personalul din Sri Lanka își dorește să muncească. Am dat prima comandă de peste 50 de persoane care urmează să ajungă undeva la începutul lunii iunie. (…) Sunt mult mai implicați, mult mai disponibili, elemente cheie în ceea ce facem noi”, preciza Eugen Saulea. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!