1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – PROFIT NEWS TV Ministrul Antreprenoriatului și Turismului anunță: Se închide schema de ajutor pentru HORECA. Ce se întâmplă cu plaja extinsă de la Mamaia – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu a anunțat, marți, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în luna ianuarie va fi închisă schema de ajutor HORECA, existând bani alocați în buget, el precizând că în luna decembrie s-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar. S-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar, numită pro-rata, și pentru că în decembrie existau bani, un miliard de lei, în conturile ministerului, s-au făcut plățile”, a spus Constantin Daniel Cadariu. ”Avem alocare, deja facem notificări, în măsura în care banii ajung în conturile noastre de la Ministerul Finanțelor, le virăm la bănci, pentru a ajunge la beneficiari, cu speranța că în luna ianuarie, dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite, să închidem schema HORECA”, a mai spus ministrul. ”Avem un deficit comercial care în 2021 a crescut lună de lună, e o realitate”, a spus ministrul precizând că este nevoie de o eprezentare externă a producătorilor – fie că discutăm de turism...

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu a anunțat, marți, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în luna ianuarie va fi închisă schema de ajutor HORECA, existând bani alocați în buget, el precizând că în luna decembrie s-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar. Ministrul a mai spus că va avea o discuție cu ministrul Mediului în privința plajei de la Mamaia, pentru a se găsi o soluție legală, în condițiile în care în prezent terenul nu este cadastrat.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a afirmat că inițial s-au alocat 2,5 miliarde de lei și au fost zece mii și ceva solicitări., această schemă având de la început alocare de la la bugetul de stat.

”8.300 de solicitări au fos eligibile, s-a încheiat contractarea și suma totală necesară a fost de 2,2 miliarde, cu 300 de milioane mai puțin decât se estimase inițial. S-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar, numită pro-rata, și pentru că în decembrie existau bani, un miliard de lei, în conturile ministerului, s-au făcut plățile”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

Ministrul a mai afirmat că diferența de 1,2 miliarde a fost  prinsă în bugetul pe anul acesta.

”Avem alocare, deja facem notificări, în măsura în care banii ajung în conturile  noastre de la Ministerul Finanțelor, le virăm la bănci, pentru a ajunge la beneficiari, cu speranța că în luna ianuarie, dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite, să închidem schema HORECA”, a mai spus ministrul.

Cadariu a mai spus că își propune să deblocheze toate programele care au fost blocate anul trecut, o prioritate fiind și promovare a exportului.

”Avem un deficit comercial care în 2021 a crescut lună de lună, e o realitate”, a spus ministrul precizând că este nevoie de o eprezentare externă a producătorilor – fie că discutăm de turism, târguri, fie promovarea exportului, lista de târguri tradiționale, și misiuni economice.

El a explicat că în 2020, din cauza pandemiei, aceste târguri de turism au fost anulate, și același lucru s-a întâmplat și anul trecut.

”Așteptăm o nouă abordare. Trebuie să ajute și au ajutat și în trecut. Dacă nu ar fi necesare, la nivel internațional, marile firme nu ar participa la ele”, a spus ministrul despre eficiența acestor târguri de promovare, arătând că este nevoie de o analiză și după ce se desfășoară aceste acțiuni.

Daniel Cadariu a mai precizat că va avea o discuție cu ministrul Mediului, Tzancos Barna, despre situația plajelor extinse de la Marea Neagră, din zona stațiunii Mamaia.

”Știm ce se întâmpla pe tot litoralul, aproape nu mai exista plajă, lucrările în sine trebuiau făcute. Acolo au fost firme, s-au făcut proiecte, lucrări, în momentul de față, lucrarea la Mamaia nu e închisă complet, pentru că terenul nu e cadastrat”, a spus mininistrul, precizând că a avut o discuție cu ministrul Mediului, pentru a se găsi o soluție, în cadrul legal. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!