26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

HoReCa – Războiul din Ucraina nu i-a speriat pe turiști. ATENȚIE însă -… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cu toate acestea, un consilier de turism spune că nu a observat nicio scădere a interesului pentru rezervările europene de la clienții săi, scrie News.ro. Jennifer Griscavage, fondatoarea Runway Travel, o filială independentă a McCabe World Travel din McLean, Virginia, a fost ”foarte ocupată cu rezervarea călătoriilor europene” în ciuda războiului din Ucraina.

Republica Cehă a înregistrat o scădere de 81% a sosirilor anul trecut comparativ cu 2019, urmată de Finlanda, cu -80%, Letonia cu -78%, Estonia lcu -77%, Slovacia cu -76% și Lituania cu -74%, potrivit Comisiei.

Audrey Hendley, președintele Global Travel and Lifestyle Services la American Express, a declarat că, deși zonele afectate nu sunt destinații majore pentru clienți, compania egalează donațiile făcutre cu cardul ai membrilor săi și a donat 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare și a oferit 1 milion de nopți de hotel pentru sprijini refugiații.

Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei continuă fără să se știe când se va încheia, conflictul pare să aibă un impact limitat asupra rezervărilor turistice în Europa, potrivit profesioniștilor din domeniu intervievați de CNBC.

Aplicația de călătorie Hopper a observat o scădere a căutărilor de zboruri pentru continent încă din februarie, împreună cu o creștere notabilă a tarifelor aeriene. Cu toate acestea, un consilier de turism spune că nu a observat nicio scădere a interesului pentru rezervările europene de la clienții săi, scrie News.ro.

Jennifer Griscavage, fondatoarea Runway Travel, o filială independentă a McCabe World Travel din McLean, Virginia, a fost ”foarte ocupată cu rezervarea călătoriilor europene” în ciuda războiului din Ucraina.

”Cel mai mare impact pe care l-am observat este îngrijorarea legată de călătoria în oricare dintre țările care au granița cu Rusia sau Ucraina”, a spus ea, în special în cazul clienților care rezervă o excursie de tip circuit cu oprire în orașul-port rusesc Sankt Petersburg. ca parte a unei croaziere la Marea Baltică.

”Din păcate, liniile de croazieră au fost nevoite să anuleze escale în Sankt Petersburg, iar majoritatea clienților noștri au mutat aceste curse în 2023”, a adăugat ea.

Aceste știri nu sunt grozave pentru destinațiile din apropierea zonei de conflict sau de la granița cu Rusia sau Ucraina, deoarece au suferit deja scăderi mari ale numărului de vizitatori din cauza pandemiei, potrivit Comisiei Europene pentru Călătorii de la Bruxelles.

Republica Cehă a înregistrat o scădere de 81% a sosirilor anul trecut comparativ cu 2019, urmată de Finlanda, cu -80%, Letonia cu -78%, Estonia lcu -77%, Slovacia cu -76% și Lituania cu -74%, potrivit Comisiei.

Cu toate acestea, imaginea poate fi mai promițătoare pentru destinațiile aflatemai la vest.

În ciuda ”unor îngrijorări ușoare”, Europa este încă o destinație atractivă pentru clienții cu situații financiare bune ai Runway Travel.

Italia, Grecia și Franța în special sunt foarte populare”, a spus Griscavage.

Audrey Hendley, președintele Global Travel and Lifestyle Services la American Express, a declarat că, deși zonele afectate nu sunt destinații majore pentru clienți, compania egalează donațiile făcutre cu cardul ai membrilor săi și a donat 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare și a oferit 1 milion de nopți de hotel pentru sprijini refugiații.

”Acestea nu sunt destinații mari pentru noi. Totuși, fiecare destinație este importantă; fiecare client este important”, a spus ea.

Cercetătorii de la Hopper au raportat un impact asupra cererii de căutare, rezervărilor și tarifelor aeriene din întreaga Europă în săptămânile premergătoare și următoare atacului Rusiei din 24 februarie asupra Ucrainei.

Potrivit raportului lor ”Care este impactul războiului dintre Rusia și Ucraina asupra călătoriilor?”, căutările de zboruri pentru călătorii în Europa (în afară de Rusia și Ucraina) sunt cu 9% sub nivelurile așteptate, având în vedere cererea reținută de călătorii după creșterea variantei omicron.

Volumul rezervărilor a început să crească din ianuarie până la mijlocul lunii februarie, pe măsură ce o+Omicron s-a diminuat, dar acum a revenit la nivelurile văzute la începutul anului.

”Nu este neapărat o scădere puternică. Doar că [căutările] crescuseră într-un anumit ritm, dar acum s-au cam redus și s-au nivelat sub nivelul la care ne-am fi așteptat”, a spus Adit Damodaran, analist de prețuri la Hopper.

Invazia pare să fi avut un impact mai mic asupra rezervărilor transatlantice existente ale Hopper decât a avut Covid.

”Într-un an mai normal, Europa ar reprezenta aproximativ 30%, sau aproape o treime, din rezervările noastre [și] acum este de aproximativ 15%.” a spus acesta.

Căutările de zboruri și rezervările reale ar putea fi în scădere, dar tarifele au crescut, a constatat Hopper.

Tarifele către Europa sunt cu 16% mai mari de la lună la lună. Ar putea părea mult, dar, potrivit lui Damodaran, prețul combustibilului pentru avioane a crescut cu 70% în 2021 în urma pandemiei – și apoi cu 30% din nou doar în primele trei luni ale acestui an, ajungând la 2,86 dolari pe galon, de la 2,20 dolari, conform Administrației pentru Informațiki în Domeniul Energiei din SUA.

”Amploarea a ceea ce am văzut de la începutul anului 2022 a fost uriașă. Ne așteptăm ca creșterea prețurilor la combustibilul pentru avioane să apară în biletele de avion”, a spus el.

Cu alte cuvinte, tarifele aeriene interne din SUA au crescut cu 36% de la 1 ianuarie.

”De obicei ne așteptăm să fie mai aproape de 7% până la 8% într-un an mai normal, ca 2019”, a spus Damodaran.

Transportatorii suportă de obicei o parte din costul combustibilului mai scump pentru avioane ”pentru că în cele din urmă acesta afectează disponibilitatea călătorilor de a plăti”.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei și impactul asupra piețelor globale de energie ar putea înrăutăți o stare de lucruri deja proastă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!