4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

HoReCa – Spania se așteaptă ca în 2022 turismul să revină la nivelul de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale... Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut în septembrie de peste patru ori, la 4,7 milioane, a anunțat Institutul Național de Statistică din Spania (INE), pe fondul extinderii vaccinării și al atenuării restricțiilor de călătorie, transmite Reuters... Redresarea rapidă ar putea permite Spaniei să ajungă până în 2022 la un număr de turiști străini apropiat de cel de dinaintea pandemiei, a apreciat ministrul Turismului, Reyes Maroto... Spania a primit doar 19 milioane de turiști străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969..

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut în septembrie de peste patru ori, la 4,7 milioane, a anunțat Institutul Național de Statistică din Spania (INE), pe fondul extinderii vaccinării și al atenuării restricțiilor de călătorie, transmite Reuters.

Redresarea rapidă ar putea permite Spaniei să ajungă până în 2022 la un număr de turiști străini apropiat de cel de dinaintea pandemiei, a apreciat ministrul Turismului, Reyes Maroto.

Acesta a adăugat: “Datele confirmă că redresarea turismului internațional este în desfășurare și că în 2022 am putea reveni la nivelul de dinaintea pandemiei”, scrie Agerpres.

Maroto a explicat că redresarea vine în urma gradului ridicat de vaccinare – aproximativ 80% din populație – și a atracțiilor turistice ale Spaniei. Spre deosebire de Italia și Franța, Spania nu solicită dovada vaccinării sau un test recent negativ COVID-19 pentru a intra în restaurante sau baruri.

În total, turiștii au cheltuit în septembrie 5,04 miliarde de euro, față de 964 milioane de euro în perioada similară din 2020. Cei mai mulți turiști au venit din Germania, Marea Britanie și Franța.

Obiectivul autorităților de la Madrid este să atragă 45 de milioane de turiști străini în acest an.

În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale. Anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turiști cu 77%.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. În 2020, din cauza restricțiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, turismul a contribuit cu doar 4% – 5% la Produsul Intern Brut, conform estimărilor analistului Maria Jesus Fernandez, de la Funcas.

Spania a primit doar 19 milioane de turiști străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969. De asemenea, cheltuielile turiștilor străini în 2020 au scăzut cu 78,5%, la 19,74 miliarde de euro. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!